Política

Nega haver tirat una pedra als Mossos durant una protesta contra Vox

La fiscalia redueix a 6 anys la petició de pena de presó per al veí de Vilajuïga Ricard Llorente

L’agent que el va detenir confirma que no hi ha imatges de l’acció

L’acusat d’haver agredit amb una pedra els Mossos d’Esquadra durant una manifestació el 6 de desembre del 2018 a Girona va negar haver llançat cap objecte, tret d’un globus amb pintura. Ricard Llorente va declarar ahir a l’Audiència de Girona, acusat d’un delicte de desordres públics i un altre d’atemptat a l’autoritat. L’agent que el va detenir va confirmar que no hi havia imatges d’ell llançant cap pedra, però assegura que el va veure quan ho feia. Després de les declaracions dels testimonis, el fiscal va reduir la petició de pena de presó de vuit anys i mig a sis. Abans d’entrar al judici, un centenar de persones va donar suport al jove a les portes de l’Audiència amb pancartes en contra de la repressió i demanant-ne l’absolució.

Ricard Llorente, regidor de l’Ajuntament de Vilajuïga, va explicar que seguia “el rumb de la pancarta”, que anava guiant els manifestants pels carrers de Girona fins a arribar a la plaça de l’U d’Octubre, segons recollia l’agència ACN. Un cop a la plaça, l’acusat va detallar que va trobar-se “una noia que repartia globus” amb pintura a dins. En va agafar un amb l’objectiu de llançar-lo a la plaça on Vox havia de fer l’acte hores després “per embrutar-la” només amb un motiu “simbòlic”. Pocs minuts després, van començar les càrregues policials dels Mossos i Llorente acabava detingut. L’acusat va detallar que els agents el van agredir quan ja estava detingut al terra i que li van provocar diverses lesions al cos. El jove va assegurar que no va veure que ningú llancés cap objecte a la policia des d’on era ell, perquè “estava molt atapeït”. L’intendent que el va detenir va assegurar que va veure com en un moment determinat la pancarta baixava i va veure que l’acusat llançava una pedra a la línia policial. L’intendent el va reconèixer poc després perquè portava unes botes que “cridaven l’atenció”. L’advocat de l’acusat, Benet Salellas, va demanar si hi havia imatges del moment del llançament. Els agents van negar que poguessin gravar l’acció perquè els incidents van començar de manera precipitada “No hi ha imatges, però hi ha el meu testimoni”, va reblar. El cas ha quedat vist per a sentència.

LA DATA

06.12.18
és el dia
de la manifestació que Vox va convocar a la plaça de l’U d’Octubre de Girona.

LA XIFRA

8
anys i mig
de presó era la pena a la qual inicialment s’enfrontava Ricard Llorente.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia