Política

Experiències de l’acolliment lingüístic fora de l’aula

Més d’un centenar de persones van participar divendres al matí a l’auditori Irla a la seu de la Generalitat a Girona en la desena edició de la jornada L’acolliment lingüístic: l’ús més enllà de l’aula, organitzada per la Secretaria de Política Lingüística, els serveis territorials de Cultura de Girona i el Grup d’Immigració de la Comissió per la Llengua de les Comarques Gironines. La jornada es va centrar a reflexionar sobre estratègies i recursos per facilitar que, ja des dels primers passos de l’aprenentatge de la llengua a les aules, aquest aprenentatge tingui continuïtat en l’ús al carrer.

Les jornades es realitzen cada dos anys i són una activitat formativa i d’intercanvi entre professionals i voluntaris que treballen amb persones immigrades a les comarques gironines. Promouen la reflexió i la posada en comú de bones pràctiques relacionades amb temàtiques específiques de l’acolliment lingüístic. El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, va recordar que el català és una llengua minoritzada i a l’hora de treballar amb l’acolliment s’ha de superar aquesta subordinació del català. “És molt important que cadascú de nosaltres deixi de canviar de llengua en funció del color o l’aspecte de l’altre”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia