Política

crisi migratòria

França i el Regne Unit registren “progressos” sobre la immigració pel Canal

La immigració des de la costa nord francesa ha complicat cíclicament les relacions entre els dos països

França i el Regne Unit han registrat aquest divendres “progressos” cap a un nou acord sobre la immigració irregular pel Canal de la Mànega cap a territori britànic.

L’avanç s’ha produït durant una reunió a París entre els ministres d’Exteriors de tots dos països, la francesa Catherine Colonna i el britànic James Cleverly. “És urgent abordar totes les formes d’immigració clandestina, incloent-hi les travessies d’embarcacions precàries i també les seves causes profundes”, han assenyalat els ministres en un comunicat conjunt de tots dos departaments.

A més, Colonna i Cleverly s’han felicitat “pels progressos aconseguits per a un nou acord” sobre aquesta qüestió, que es traduirà en l’adopció d’ “una sèrie de mesures ambicioses quan sigui possible”. També han acordat reforçar la cooperació amb els països veïns de cara a una pròxima reunió de l’anomenat “grup de Calais”.

La immigració irregular des de les costes del nord de França cap al Regne Unit ha complicat de manera cíclica les relacions entre tots dos països, amb un nombre creixent d’enfrontaments en els últims anys.

Fins al passat 1 de novembre, gairebé 40.000 persones havien creuat de manera irregular el Canal de la Mànega fins a territori britànic, segons dades oficials de Londres, la qual cosa suposa la xifra més alta des que van començar a ser comptabilitzats en 2018.

Londres acusa París de no fer prou per a frenar-la, mentre que la part francesa responsabilitza a la legislació britànica perquè suposa un efecte crida per als immigrants irregulars.

Les autoritats marítimes franceses adverteixen constantment del perillós d’aquestes travessies, ja que el Canal de la Mànega és una de les zones amb més navegació comercial del món i està sotmesa a forts corrents amb una climatologia amb freqüència negativa.

Els rescats d’embarcacions en problemes són constants, i no són infreqüents els ofegaments i els accidents, com un registrat el 24 de novembre de 2021, quan 27 persones d’origen kurdoiraquíà i kurdoiraníà van morir ofegades en un naufragi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia