Política

ERC i el govern espanyol inclouen la paralització del ramal de la MAT a La Selva

Els acords entre ERC i el govern espanyol per al ’sí’ dels 13 diputats republicans als pressupostos generals de l’Estat per al 2023 inclouen la paralització del ramal de la Molt Alta Tensió (MAT) a La Selva, entre altres actuacions. És un dels últims compromisos que els republicans han aconseguit abans d’anunciar –amb el debat ja iniciat- el suport als comptes de Pedro Sánchez, que disposaran de prop de 188 vots al Congrés. El portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, ho ha exposat a l’hemicicle, on ha recordat que aquesta és una reivindicació històrica del territori de Santa Coloma de Farners “per intentar emprendre alternatives menys lesives per al medi ambient”.

A més, Rufián ha explicat un altre dels acords d’última hora: la transferència de casernes en desús de la Guàrdia Civil a Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès i Sabadell, amb “compensacions incloses per a la seva compra”. També la creació de 1.000 places públiques per a l’administració local, 400 a Catalunya, i que els interventors puguin fer la seva formació a Catalunya i no hagi de passar sis mesos a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia