Política

Les Balears denuncien l’atac a una mestra

Sectors ultradretans van amenaçar de mort una professora per expulsar una classe que s’hi va enfrontar

El govern de les Illes Balears portarà a la fiscalia les amenaces de mort i atacs d’ultradretans contra la professora de català de La Salle de Palma que va expulsar de classe uns nois que havien penjat una bandera espanyola, incomplint la normativa. Ho va anunciar ahir l’executiu encapçalat per la socialista Francina Armengol, que considera els atacs “intolerables” i que “no es poden passar per alt”. La gravetat de les amenaces de la munió ultra també es va combinar amb la difusió d’una fotografia de la professora per assenyalar-la, juntament amb l’adreça del seu domicili i fins i tot dades d’una filla seva menor d’edat.

El portaveu del govern balear, Iago Negueruela, va dir que aquest acarnissament és “molt greu en una societat democràtica” i va demanar “calma als partits” i que no facin servir el cas com Vox. Així, el govern balear va decidir ahir instar l’advocacia de la comunitat autònoma, òrgan jurídic dependent de l’executiu, perquè presenti una denúncia a la fiscalia. La presidenta, Francina Armengol, va donar suport públic a la professora, mentre que Vox va demanar-ne l’expulsió de la docència i es va negar a condemnar les amenaces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia