Política

Acusen Ucraïna d’atacar bases aèries a Rússia

Les explosions, a centenars de quilòmetres del front, causen almenys tres morts

Moscou respon amb una altra onada de bombardejos a diverses regions ucraïneses

Moscou va acusar ahir Ucraïna d’haver llançat l’atac més a l’interior de territori rus en colpejar dos aeròdroms situats a centenars de quilòmetres del front, coincidint amb la visita del cap del Kremlin, Vladímir Putin, al pont de Crimea, danyat fa dos mesos per forces ucraïneses. Les explosions haurien causat almenys tres morts. En represàlia, l’exèrcit rus va llançar un altre bombardeig massiu contra una vintena d’objectius de la infraestructura civil i militar a diverses regions ucraïneses.

Els suposats objectius ucraïnesos són dos aeròdroms a la regió de Riazan, a menys de 200 quilòmetres de Moscou, i Saràtov, a uns 700 quilòmetres de la primera línia del front.

Segons el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Ígor Konaixénkov , els atacs van ser perpetrats amb drons ucraïnesos de fabricació soviètica. La defensa antiaèria va abatre els aparells, “que volaven a baixa altura” i es proposaven destruir bombarders estratègics russos estacionats a les seves bases. Com a conseqüència de l’explosió d’aquests drons, tres militars russos del servei tècnic que eren a l’aeròdrom van resultar ferits de mort. Quatre militars més van ser hospitalitzats. Tot i que Kíiv no va reivindicar oficialment l’atac, l’assessor de la presidència, Mikhailo Podoliak, en va insinuar l’autoria a Twitter.

Zaporíjia, castigada

La represàlia russa a aquests atacs, en forma de nous bombardejos massius contra infraestructura civil, va castigar especialment la regió de Zaporíjia, seu de la central nuclear més gran d’Europa, on va causar dos morts. A conseqüència d’aquests míssils –llançats el mateix dia que entrava en vigor l’embargament de la Unió Europea (UE) al petroli rus– Odessa, ciutat portuària del sud, va quedar sense aigua ni llum.

LA XIFRA

700
quilòmetres separen l’aeròdrom de Saràtov, un dels atacats ahir per Kíiv segons Moscou, de la línia del front.

Sobre al consolat de Barcelona

Redacció

Els sistemes de seguretat de Correus van detectar i interceptar ahir un sobre amb ulls d’animal dirigit al consolat ucraïnès a Barcelona. Cartes semblants per al consolat ucraïnès a Màlaga i a l’ambaixada a Madrid també van ser interceptades. La policia va descartar la presència de substàncies explosives o deflagrants. Aquesta nova tongada arriba després que la setmana passada fossin detectats altres paquets amb explosius a dintre de delegacions ucraïneses a tot Europa. A més d’aquest tipus de sobres, uns altres amb pólvora i petites boles de metralla van ser enviats a l’Estat espanyol al president del govern, Pedro Sánchez; a la ministra de Defensa, Margarita Robles; a les ambaixades d’Ucraïna i els EUA, a la base aèria de Torrejón de Ardoz i a l’empresa de fabricació d’armament a Saragossa Instalaza. Fonts fiscals han indicat que aquests sis procedien de Valladolid i els envia un mateix autor, que, de moment no ha estat identificat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia