Política

IRAN

La germana de Khamenei vol “veure aviat” la caiguda del règim iranià

Badri Hoseini Khamenei ha escrit una carta en què afirma que “el poble de l’Iran mereix llibertat i prosperitat i el seu aixecament és legítim i necessari per assolir els seus drets”

També ha expressat la sevas simpatia “per totes les mares que ploren els crims del règim de la República Islàmica, des de l’època de Khomeini fins a l’era actual del califat despòtic” del seu germà

Badri Hoseini Khamenei, germana del líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, ha escrit una carta en què assegura que espera “veure aviat la victòria del poble i l’enderrocament d’aquesta tirania que governa l’Iran “.

La germana de Khamenei resideix a Teheran però la carta ha estat publicada a través del seu fill Mahmoud Moradkhani, que es troba actualment a França.

La filla de Badri i neboda de Khamenei, Farideh Moradkhani, va ser detinguda a finals de novembre per criticar el líder iranià i la repressió durant les protestes i ha estat a la presó en el passat pel seu activisme contra la República Islàmica.

També, el marit de Badri, Ali Tehrani, ha passat llargs períodes a la presó per les seves activitats contra el règim.

“El règim de la República Islàmica de Khomeini i Ali Khamenei no ha portat més que patiment i opressió a l’Iran i als iranians. El poble de l’Iran mereix llibertat i prosperitat i el seu aixecament és legítim i necessari per assolir els seus drets”, assenyala la missiva.

“El meu germà no escolta la veu de la gent i considera erròniament que la veu dels seus mercenaris i acaparadors de diners és la veu del poble iranià”, precisa.

“Com el meu deure humà, des de fa dècades he portat la veu de la gent a les orelles del meu germà Ali Khamenei. Però després de veure que ell no va escoltar i va continuar el camí de (l’aiatolà) Khomeini en reprimir i matar persones innocents , vaig tallar la meva relació amb ell”, ha aclarit.

“M’oposo a les accions del meu germà i expresso la meva simpatia per totes les mares que ploren els crims del règim de la República Islàmica, des de l’època de Khomeini fins a l’era actual del califat despòtic d’Ali Khamenei”.

La Guàrdia Revolucionària i els mercenaris d’Ali Khamenei “han de deposar les armes com més aviat millor i unir-se al poble abans que sigui massa tard. Que la lluita legítima del poble per aconseguir la llibertat i la democràcia es realitzi com més aviat millor”.

L’Iran viu greus aldarulls des de la mort de la jove Mahsa Amini el 16 de setembre després de ser detinguda per la policia de la moral per no portar ben posat el vel islàmic.

En els gairebé tres mesos de protestes han mort més de 400 persones i almenys 2.000 han estat acusades de diversos delictes per la seva participació a les mobilitzacions, de les quals 11 persones han estat condemnades a mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona