Política

tensió xino-índia

Un nou enfrontament a la frontera entre l’Índia i la Xina deixa diversos ferits

El 2020 un total de 20 soldats indis van morir i 76 més van resultar ferits en el pitjor xoc fronterer entre els dos països en 45 anys

Un nou enfrontament a la frontera de facto entre tropes de l’Índia i la Xina divendres passat es va saldar amb diversos soldats ferits de totes dues parts, segons ha afirmat aquest dilluns Nova Delhi en un comunicat, en un nou xoc després dels ocorreguts en 2020 que continuen enterbolint les relacions bilaterals.

L’incident va tenir lloc el passat 9 de desembre en l’estat nord-oriental d’Arunachal Pradesh quan, segons fonts oficials de l’Exèrcit indi, militars xinesos van creuar la LAC, la disputada frontera de facto que divideix tots dos països. Aquesta intrusió en el sector de Tawang “va ser repel·lida per les nostres tropes de manera decidida, un enfrontament que va deixar uns pocs ferits menors en tots dos bàndols”, han afegit fonts de l’exèrcit indi. L’exèrcit indi va afirmar que totes dues parts “immediatament es van retirar de la zona” i van mantenir una reunió d’oficials militars per a “tractar l’ocorregut d’acord amb els mecanismes per a restaurar la pau i la tranquil·litat”.

Les relacions entre l’Índia i la Xina es van veure greument deteriorades després d’un xoc fronterer a la vall de Galwan el juny de 2020, a l’Himàlaia occidental, el pitjor en 45 anys entre les dues potències nuclears, en el qual van morir almenys 20 soldats indis i 76 van resultar ferits, mentre que Pequín va reconèixer quatre morts i un ferit de gravetat.

Nova Delhi i Pequín han intentat des de llavors solucionar la crisi per la via diplomàtica.

Totes dues potències nuclears mantenen una històrica disputa per diverses regions de l’Himàlaia, en reclamar Pequín l’Arunachal Pradesh, controlat per Nova Delhi, que reivindica al seu torn l’Aksai Chin, administrat pel país veí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia