Política

grècia

L’exrei Constantí de Grècia continua hospitalitzat, però “completament estable”

L’exmonarca fa temps que té problemes respiratoris i cardíacs

L’exrei de Grècia Constantí II, de 82 anys, germà de la reina Sofía, continua internat a l’hospital privat Ygeia d’Atenes, si bé la seva situació és “completament estable”, segons han indicat Efe fonts del seu entorn.

L’oficina de Constantí no ha confirmat informacions de la premsa grega segons les quals l’exmonarca hauria abandonat ja la unitat de vigilància intensiva, però en qualsevol cas ha insistit que està “completament estable”. No obstant això, la seva salut és “delicada”, han reconegut les citades fonts.

Tampoc ha pogut ser confirmada la versió dels mitjans hel·lens, segons els quals Constantí II va ingressar a l’uci després de patir un vessament cerebral.

Tota la seva família es troba al seu costat, inclosa la seva esposa, Ana María i els seus cinc fills, així com la reina Sofía i la seva altra germana, Irene de Grècia.

Segons mitjans locals, Constantí II va ingressar primer a l’hospital universitari Attikón i després va ser traslladat a Ygeia.

L’exmonarca grec té una salut fràgil des de fa anys. El desembre de 2021 va ser hospitalitzat després de sofrir una crisi isquèmica i novament un mes després de contreure el coronavirus.

La seva oficina ha emmarcat aquest nou ingrés en el context de la seva fràgil salut i l’ha descrit com una hospitalització similar a la dels últims anys.

Constantí fa temps que té problemes respiratoris i cardíacs i en els últims anys la seva mobilitat és reduïda.

L’exmonarca es va mudar amb la seva esposa de la localitat de Porto Jeli al Peloponès (a Atenes) la primavera de 2022 amb la finalitat d’estar prop de l’hospital i dels metges que controlen la seva salut.

La seva última aparició en públic va ser precisament al costat de la seva esposa, Ana María, i les seves germanes, donya Sofía i donya Irene, l’octubre passat, quan se’ls va poder veure passejant per un cèntric carrer d’Atenes.

Constantí II va ser coronat rei de Grècia en 1964 a 24 anys, encara que poc després de la instauració de la “dictadura dels coronels” al país, en 1967, es va veure obligat a exiliar-se amb tota la seva família a Roma.

En 1974, després de la caiguda de la junta militar, es va celebrar un referèndum al país, en el qual el 69,2% de la població va optar per la república, la qual cosa converteix a Constantí com a l’últim rei que ha tingut Grècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona