Política

Putin admet l’escassetat de certs medicaments a Rússia

També ha reconegut l’augment dels preus malgrat que el país produeix més medicines pròpies

El mandatari ha sostingut que no es prohibeixen les importacions de medicaments

Les sancions occidentals exclouen les medicines i els equips mèdics, però la seva arribada a Rússia es dificulta per les sancions contra el transport, les assegurances i els bancs

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha admès aquest dimarts l’escassetat de certs medicaments a les farmàcies russes i l’augment dels preus malgrat que el país produeix més medicines pròpies.

“Últimament han augmentat els preus al nostre país i hi ha hagut un cert desproveïment d’alguns medicaments, tot i que estem veient un augment en la producció de productes farmacèutics”, ha dit el cap del Kremlin en una reunió telemàtica amb membres del govern.

Ha explicat que el 60% del mercat nacional “ja són medicaments nacionals”.

Putin ha explicat que s’ha arribat a aquesta conclusió arran d’un control aleatori en cadenes detallistes i farmàcies.

El president rus ha sostingut que Rússia no prohibeix les importacions de medicaments i que treballa amb fabricants estrangers, dels quals “molts continuen aquesta cooperació com de costum”.

“Però alguns han suspès la investigació, com veiem”, i per això és “molt important incrementar els nostres propis esforços”, ha emfatitzat.

Les sancions occidentals exclouen les medicines i els equips mèdics, però la seva arribada a Rússia es dificulta per les sancions contra el transport, les assegurances i els bancs.

El cap del comitè executiu del moviment oficialista Front Popular, Mikhaïl Kuznetsov, ha sostingut que rep queixes sobre la impossibilitat de comprar medicaments que requereixen receptes, com antibiòtics de la marca estrangera Amoxiclav i Suprax, l’antipirètic Nurofen i medicaments oncològics com el Tamoxifè.

El ministre rus de Salut, Mikhaïl Murashko, ha explicat a Putin que els preus de la llista de medicines vitals i essencials van augmentar un 1,9% el 2022 i els dels altres medicaments ho han fet un 10% per sota de la taxa d’inflació, un 11,94%.

Ha sostingut que la producció russa de medicines s’ha incrementat en més d’un 15% en comparació del 2021, segons ha indicat el ministre d’Indústria i Comerç, Denis Manturov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia