Política

ESTATS UNITS

Troben documents classificats a la casa de l’exvicepresident dels EUA Mike Pence a Indiana

Es van descobrir el passat 16 de gener i un dels advocats del polític republicà ho va notificar al Congrés i als Arxius Nacionals

El lletrat afirma que la documentació era a l’habitatge per error

Mike Pence, vicepresident dels Estats Units durant el govern de Donald Trump (2017-2021), ha trobat documents classificats a la seva residència a l’estat d’Indiana, segons han informat avui mitjans locals.

Pence va descobrir aquests documents el 16 de gener passat i un dels seus advocats, Greg Jacob, ho ha notificat al Congrés i als Arxius Nacionals, la institució que té custòdia dels documents sensibles i classificats.

Segons va explicar l’advocat de Pence als Arxius Nacionals, els documents eren a casa de l’exvicepresident a Indiana per error.

En concret, un “petit nombre” de documents classificats havien estat “empaquetats i transportats” des de la Casa Blanca a l’habitatge de l’exvicepresident sense que ell mateix se n’adonés.

De fet, segons va emfatitzar el lletrat, Pence “no tenia constància de l’existència de documents classificats o sensibles a la seva residència personal”.

Pence, que es va mantenir al costat de Trump durant la major part de la seva Presidència, se’n va desmarcar després de l’assalt al Capitoli del 2021 i després d’haver rebut pressions del mandatari per anul·lar la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions del 2020.

Ara, Pence s’està perfilant com un dels aspirants a la nominació presidencial republicana i ha publicat una autobiografia titulada ‘So help me God’ (Amb l’ajuda de Déu).

Segons la cadena Fox, l’equip de Pence va decidir registrar l’habitatge de l’exvicepresident a Indiana i l’oficina que té al centre de pensament conservador Advancing American Freedom (Avançant la llibertat nord-americana) després de les revelacions sobre Biden.

Aquest mes s’ha destapat que l’equip de Biden havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en què va ser vicepresident amb Barack Obama (2009-2017) i en què va ser senador (1973-2009).

Els documents es van descobrir a l’habitatge de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

El govern de Biden ha intentat desmarcar-se del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de Trump a Mar-a-Lago (Florida).

Els documents de Biden van ser trobats pels seus propis advocats i lliurats a les autoritats, a diferència del que va passar a Mar-a-Lago, on va ser necessària la intervenció del Departament de Justícia per recuperar els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia