Política

política

Aragonès i Illa signen l’acord de pressupostos

El president i el cap de l’oposició han formalitzat l’acord poc abans de les 5 de la tarda a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap de l’oposició, el socialista Salvador Illa, han formalitzat l’acord de pressupostos poc abans de les cinc de la tarda signant conjuntament els documents a la Sala de Diputats del Palau. La signatura protocol·lària posa fi a setmanes d’incertesa i d’una negociació plegada d’estira-i-arronses que ha fet pensar en alguns moments que el govern català hauria de tornar a prorrogar els comptes com havia passat en exercicis exteriors. El suport del PSC o de Junts era indispensable per poder tirar endavant els comptes públics perquè amb els vots dels diputats d’En Comú Podem el govern d’ERC no en feia prou.

Després que ERC acceptés que durant aquest primer trimestre es tanqui l’acord amb el ministeri de Transports per executar la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell de la B-40, la negociació amb el PSC es va desbloquejar i l’acord s’ha precipitat en pocs dies. És el compromís més explícit amb una de les tres infraestructures exigides pel PSC i rebutjades pels republicans. En el cas de l’aeroport, per exemple, tot i que s’ha acordat la “modernització”, socialistes i republicans ja interpreten diferent el redactat. Mentre pel PSC això vol dir l’ampliació que vol Aena i el ministeri de Transport tot allargant la pista d’aterratge afectant espais natural protegits, ERC ja ha deixat clar que modernitzar no vol dir allargar la pista i que en cap cas s’afectaran aquests espais.

Demà el govern aprovarà el projecte de pressupostos en un consell executiu extraordinari perquè comenci la tramitació al Parlament. El pressupost podria entrar en vigor al març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona