Política

Ada Colau critica Collboni però aposta pel tripartit

Reivindica el model de ciutat i creu que guanyarà

Diu que Barcelona es juga “retrocedir” si venç Xavier Trias

Quan falten quatre mesos per a les eleccions, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha entrat de ple en la batalla electoral. En la trobada anual al Col·legi de Periodistes, Colau va reivindicar ahir els vuit anys de govern i el model de ciutat que ha contribuït a “grans transformacions”. No va tenir miraments per criticar la sortida de l’exprimer tinent d’alcalde socialista, Jaume Collboni, que li disputa el primer lloc “progressista”, i va avisar que l’ha “sorprès” que Collboni “hagi obert la porta a pactar amb Junts”. Es va preguntar si “volem tornar al turisme massificat que ens va deixar Trias amb pisos il·legals, el campi qui pugui i la barra lliure”. Creu que “la majoria de socialistes” no ho entendrien.

De fet, situa el candidat de Junts, Xavier Trias, com a principal adversari. Va afirmar que si ell guanyés implicaria “retrocedir” i tornar al “model del passat”. Ni un mot per al republicà Maragall, més enllà d’agrair la col·laboració en la governança de la ciutat al partit, amb qui ha pactat els darrers quatre pressupostos i “les principals transformacions”. Vol encapçalar un tripartit d’esquerra que creu que ja ha estat present en aquest mandat “de facto”. Es veu “optimista” per la victòria i espera poder comptar amb el PSC i ERC, com en els pressupostos de la Generalitat, pacte que va lloar.

Fent balanç del mandat, reivindica les polítiques d’habitatge, que ha doblat el parc públic, tot i no haver arribat a les xifres promeses, i les mesures mediambientals com les superilles. Precisament, el pla d’usos de l’Eixample es votarà en el ple de demà amb una esmena d’ERC que preveu facilitar el consens. Va reconèixer els problemes de neteja sobretot a l’estiu en molts barris, però va matisar que “s’està notant una millora”. Va agrair al regidor Albert Batlle (PSC-Units) la tasca en seguretat –el principal problema segons el baròmetre municipal–, recordant les mil places més de Guàrdia Urbana i el descens de delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia