Política

El govern destinarà 156,6 milions a Girona

La inversió que es preveu el 2023 a la vegueria s’incrementa un 40,4% respecte als comptes anteriors

El pressupost de la Generalitat del 2023 preveu una inversió a la demarcació de 156,6 milions d’euros, un 40,4% més respecte als comptes del 2022. D’aquests, 22,8 corresponen a transferències de capital; 11,7, a romanents d’infraestructures; 122,1, a inversió real directa, i 17,7, a transferències a corporacions i ens locals.

Bona part dels grans projectes que s’hi inclouen ja es van anunciar dimecres passat, quan es va fer públic l’acord amb el PSC. Entre aquests, els 2 milions per començar el projecte del nou Trueta, sempre que s’acabin els tràmits urbanístics dels ajuntaments de Salt i Girona. O bé els 8,4 milions per millorar les condicions del nou hospital, a més dels 16,4 per a inversions diverses en l’àrea de Salut.

Destaca, també, la partida de 6,5 milions per millorar la versatilitat i les prestacions de l’estació intermodal de Vilamalla, acompanyada d’unes obligacions plurianuals compromeses per al 2023-2026 de 38,5 milions d’euros. Tot plegat permetrà l’accés en ample internacional de trens, amb el potencial estratègic que això suposa. En el gràfic que acompanya aquesta informació trobareu en detall totes les actuacions previstes, desglossades per comarques.

Valoracions

Per la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, aquest pressupost “ha de permetre fer que les coses passin al territori, activant l’escut econòmic i social per pal·liar els efectes de la crisi energètica i la crisi d’Ucraïna i desplegant i accelerant la transició verda”. Per la seva part, els diputats gironins del PSC, ahir en roda de premsa, van destacar que l’acord “suposarà disminuir el nombre d’alumnes que estudien en barracons, abordar el gran deute històric que la Generalitat té amb les comarques gironines en matèria sanitària i fer millores importants en eixos viaris i protecció social”. Per Sílvia Paneque, “les línies estratègiques del nou pressupost han estat el progrés econòmic, d’una banda, i la protecció, de l’altra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia