Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Dos morts i un ferit greu en un bombardeig rus a la regió de Khàrkiv

Les víctimes mortals són dos germans i el ferit és el pare de tots dos

Les autoritats denuncien atacs “massius” contra la població civil a diverses localitats de la zona

Almenys dues persones han mort i una tercera ha resultat greument ferida per un bombardeig rus aquest divendres a la regió de Khàrkiv, al nord-est d’Ucraïna.

Els fets han passat cap a dos quarts de cinc de la matinada a la ciutat de Barvinkove, al districte d’Izium. L’impacte de projectils contra un edifici residencial ha provocat la mort de dos germans, de 49 i 42 anys. El pare de tots dos, un home de 70 anys, ha resultat ferit i hospitalitzat, segons ha explicat el governador regional, Oleg Sinegubov, en un missatge al seu canal de Telegram.

Sinegubov ha denunciat que les forces russes han bombardejat “massivament” la població civil a diverses localitats de la regió durant la passada nit, amb atacs que han afectat sobretot edificis d’habitatges particulars a Vovtxansk, Kupiansk,Dvoritxne i altres nuclis dels districtes de Txuguiv, Kupiansk i Khàrkiv.

A Vovtxansk una dona de 51 ha resultat ferida i ha rebut assistència mèdica al lloc.

Khàrkiv és una regió propera al Donbass ucraïnès, on actualment es lliuren els principals combats entre l’exèrcit d’Ucraïna i les tropes russes, que busquen assegurar-se a l’est del país envaït vies segures de subministrament d’armament i altres contingents.

Un policia prorrús mor en un atemptat a Energodar

Un policia ha mort aquest divendres en explotar el seu cotxe a la ciutat ucraïnesa d’Energodar, ocupada per Rússia. Les autoritats imposades per Moscou a la part ocupada de la regió de Zaporíjia han qualificat l’incident com a atemptat terrorista.

“Com a resultat d’un atac terrorista a Energodar, un funcionari del ministeri d’Interior ha estat assassinat”, ha escriure aquest divendres el president del moviment “Junts amb Rússia” a Zaporíjia, Vladímir Rogov, al seu canal de Telegram.

Rogov ha explicat a la cadena de ràdio Komsomolskaya Pravda que l’explosió ha estat tan potent que no ha quedat res del cotxe. “La força de l’explosió ha estat molt gran, no puc dir quants [explosius] hi havia, però estem parlant de diversos quilograms”, ha afegit.

L’alcalde fidel a Ucraïna de la ciutat ocupada de Melitòpol, Ivan Fédorov, ha afirmat a la mateixa xarxa que l’automòbil de la víctima “ha volat pels aires” cap a les set del matí hora local (una hora menys a Catalunya). “Probablement s’ha detonat un artefacte explosiu”, ha apuntat.

Fédorov ha assenyalat que el cotxe pertanyia a un antic policia ucraïnès que ara treballava per als ocupants russos. “Estem aclarint la informació sobre quins dels col·laboracionistes deixaran de cooperar amb els racistes [russos]”, ha reblat. “El matí dels col·laboracionistes no ha de començar amb un cafè”, ha escrit el batlle.

De la seva banda, Rogov ha alertat que a Zaporíjia “hi ha una cacera a tots els que intenten restaurar l’ordre i la vida pacífica al territori alliberat”. Segons ell, un dels objectius d’aquestes accions “és la capacitat de paralitzar les activitats de les forces de seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona