Política

La CUP confirma que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos

La formació considera que els comptes estan fets “a mida” per als socialistes i la patronal

Reguant veu “esgotada” la legislatura

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat acordats per ERC, PSC i En Comú Podem. El partit argumenta que es tracta d’uns comptes fets “a mida” per als socialistes i la patronal.

La formació ha celebrat una jornada municipalista aquest diumenge a Barcelona en la qual ha presentat la candidatura CUP-L’Alternativa per a les properes eleccions a la ciutat, sota el lema La Barcelona que lluita, i que agrupa altres organitzacions sota aquest paraigua electoral.

En declaracions als mitjans, la diputada de la CUP i alcaldable per Barcelona, Basha Changue, i la portaveu anticapitalista en el Parlament, Eulàlia Reguant, han confirmat que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos catalans.

“El govern ha arribat a un acord pressupostari a mida per al PSC i la patronal. La seva aprovació permetrà a ERC seguir governant, però amb el programa de Salvador Illa i de Foment, dels macroprojectes i de l’aprimament del sector públic”, ha lamentat Changue. És per això que la CUP plantejarà “una esmena a la totalitat de la política del govern”, ha confirmat.

La candidata de la candidatura a Barcelona ha opinat que es tracta “segurament dels pitjors pressupostos des de les retallades de CiU i Artur Mas”. Segons ella, els comptes del govern de Pere Aragonès “llencen a la paperera l’oportunitat d’obrir un nou cicle polític de gir a l’esquerra i autodeterminació” i, en canvi, aposten per l’“agenda del retrobament per frenar les aspiracions nacionals”.

En la mateixa línia, Reguant ha considerat que a Catalunya conviuen el govern de la Generalitat de Pere Aragonès, el govern “alternatiu” de Salvador Illa i el govern “a l’ombra per governar-los a tots” de Josep Sánchez-LLibre, president de Foment del Treball.

Per la portaveu anticapitalista, la legislatura està “esgotada” i, almenys des de la perspectiva de les “transformacions” promeses per ERC, ja “no té recorregut”. Segons ella, “és el govern qui ha decidit trencar relacions i prioritzar la patronal i Illa”.

En l’àmbit estrictament barceloní, Changue ha reivindicat que la CUP és “l’única força que pot fer una esmena a la totalitat de la marca Barcelona creada per la sociovergència, i que ERC i Barcelona En Comú han assumit i continuat”. “Som l’única alternativa real a Trias, Colau, Collboni i Maragall, un model caduc”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia