Política

ESTAT ESPANYOL

Montero nega un problema tècnic i veu una “discrepància política forta” entre els socis de govern per la llei del ‘només sí és sí’

“Estic disposada a fer front a l’ofensiva i a cedir en coses que demani el PSOE per donar una resposta unitària. A tot, menys a que el consentiment deixi d’estar al centre al Codi Penal”, ha assegurat la ministra d’Igualtat espanyola

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha recalcat aquest dimecres que la falta d’acord sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ no rau en una qüestió tècnica, sinó en una “discrepància política forta” entre el PSOE i Unides Podem dins del govern de coalició.

Montero ha assegurat a TVE que està disposada a apujar les penes amb l’única línia vermella de preservar el consentiment al centre del Codi Penal i no tornar al model anterior, que “distingia entre l’agressió quan hi ha violència o intimidació i l’abús quan no n’hi ha”.

“Aquesta ofensiva contra la llei del ‘només sí és sí’ no es pot saldar amb una volta al model penal de la Manada”, ha advertit, tot i que ha insistit en la necessitat que el govern doni una “resposta unitària” al “dolor” de les víctimes provocat per una “minoria de jutges” que estan aplicant-la “de manera incorrecta”.

S’ha mostrat així disposada a apujar les penes, malgrat creure que la majoria de jutges les estan aplicant bé i que més penes no garanteixen una protecció millor de les víctimes de violència sexual.

“Estic disposada a fer front a l’ofensiva i a cedir en coses que demani el Partit Socialista per donar una resposta unitària. A tot, menys a que el consentiment deixi d’estar al centre al Codi Penal”, ha reiterat.

Montero no vol que es torni al model anterior amb els vots del PP i Vox i que “les dones hagin de provar amb les ferides als seus cossos la violència”.

“No, (es tracta que) l’Estat cregui les víctimes d’agressions sexuals, tot i que no presentin signes de violència, no s’hagin resistit i el maltractador sexual no hagi exercit violència”, ha conclòs la ministra, que espera poder mantenir aquest “ canvi de paradigma” que recull la llei impulsada pel seu departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia