Política

país basc

Vitòria no oblida les víctimes del 3 de març de 1976

Institucions, forces polítiques i sindicats bascos homenatgen els cinc treballadors assassinats a trets per la policia

Quaranta-set anys després, Vitòria no oblida els cinc treballadors assassinats per la policia armada espanyola el 3 de març de 1976. Institucions, partits i sindicats bascos han homenatjat avui les cinc víctimes d’aquella massacre amb ofrenes florals en el monòlit que les recorda al barri de Zaramaga de la capital alabesa. Tothom ha coincidit en reclamar justícia i memòria, informen els mitjans bascos. A la tarda, els sindicats bascos han convocat juntament amb l’Associació Víctimes 3 de Març una manifestació, que recorrerà els principals carrers de Vitòria. Al final de la marxa, M.I.C.E. (Miren Narbaiza) interpretarà la cançó Sugeak gara, un tema d’homenatge a les dones que van participar en el procés de vagues de 1976 a la capital alabesa, informen mitjans locals.

El 3 de març de 1976 treballadors de les fàbriques de Vitòria estaven en vaga, tot i ser il·legals, en protesta per les condicions laborals. A primera hora de la tarda d’aquell 3 de març de fa 47 anys, es van reunir en assemblea a l’Església de Sant Francesc del barri de Zaramaga. L’església va ser encerclada per la policia armada, que va llançar gas lacrimogen i va disparar foc real contra els manifestants que es negaven a sortir de l’església. Cinc treballadors van morir i més de 150 persones més van resultar ferides per la repressió policial. Quaranta-set anys després, la massacre continua impune.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia