Política

relacions francobritàniques

El Regne Unit pagarà a l’Estat francès perquè eviti l’arribada de pasteres

El Regne Unit pagarà 478 milions de lliures a a l’Estat francès (537 milions d’euros) durant els pròxims tres anys per evitar l’arribada de migrants en pastera a través del canal de la Mànega. Així ho va anunciar ahir el primer ministre britànic, el conservador Rishi Sunak, en el marc d’una reunió a París amb el president francès, Emmanuel Macron. La despesa es destinarà a la construcció d’un nou centre de detenció de migrants al nord de França, a un nou centre de comandament gestionat pels dos països, a la contractació de 500 nous oficials que s’encarregaren de vigilar les platges i a la compra de tecnologia per patrullar la zona, inclosos drons i altres eines de vigilància aèria, va informar ACN.

L’anunci arriba després que aquesta mateixa setmana el govern britànic donés a conèixer la seva intenció de prohibir que els migrants que arribin en pastera al Regne Unit hi puguin demanar asil. Amb relació a això, Londres ha acusat en diverses ocasions l’executiu de Macron de no fer prou esforços per impedir la sortida d’embarcacions cap a les costes britàniques, mentre que la Comissió Europea avisa que la proposta del Regne Unit viola la llei internacional. El compromís que es va fer visible ahir, doncs, destensa la relació entre l’Estat francès i el Regne Unit, que feia cinc anys que no organitzaven una trobada bilateral. “Ha estat una cimera extraordinària, un moment per tornar a connectar i que il·lustra que preferim el diàleg”, va manifestar Macron, subratllant la necessitat de treballar “junts” en una Europa “que té noves responsabilitats”. Per la seva banda, Sunak va indicar que l’Estat francès i el Regne Unit “comparteixen un vincle especial i una responsabilitat especial”. “Em sento molt afortunat de treballar plegats i amb moltes ganes de veure el futur que podem construir plegats”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia