Política

REGNE UNIT

Nova jornada de vaga al Regne Unit

Diversos sectors professionals fan una aturada per demanar millores laborals, una situació que es repeteix des de fa mesos per l’increment del cost de la vida al país, on la inflació interanual supera el 10%

Nova jornada de vaga de diversos sectors professionals al Regne Unit. Els conductors de trens del metro de Londres demanen millors condicions laborals i l’aturada paralitza avui aquesta xarxa de transport. Segons la pàgina web de Transport for London (TfL), que s’encarrega del metro de la capital britànica, no hi ha serveis operatius a cap de les línies. Els conductors, que pertanyen al sindicat del sector Aslef i al del Ferrocarril, Marítim i Transport (RMT), fan vaga en protesta perquè les mesures d’estalvi a la xarxa poden provocar una reducció en les pensions i condicions laborals.

A més, els metges acabats de llicenciar i els que estan fent la residència acaben avui dimecres la vaga de 72 hores per demanar millores laborals i, a Anglaterra, els mestres també fan una aturada pels mateixos motius. També uns 150.000 funcionaris públics que treballen a més de cent departaments governamentals fan vaga avui per reclamar un increment salarial.

En els darrers mesos, el Regne Unit ha viscut una onada de vagues de diversos sectors professionals —com el d’infermeria, els metges que fan la residència, el personal d’ambulància, professors universitaris o treballadors de correus— per reclamar millores salarials per l’increment del cost de la vida, ja que la inflació interanual al país supera el 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia