Política

El govern manté el pla pilot de la Renda Bàsica Universal pel suport social

Vilagrà trasllada als membres del consell assessor per la seva implantació que “no ha estat cancel·lat”, tot i que el Parlament el va tombar la setmana passada

“El pla pilot no ha estat cancel·lat”. Aquest és el missatge que ha traslladat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a les 19 persones que formen el Consell Assessor de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal (RBU) dirigida per Sergi Raventós, segons consta en un comunicat del departament. Vilagrà defensa que la legitimitat del pla “no ha quedat qüestionada, ja que compta amb un suport social ampli i transversal”

Tot i que la iniciativa va ser tombada primer en la Comissió d’Economia i la setmana al ple del Parlament que va debatre la llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic –llei d’acompanyament–per iniciativa del PSC, ja que només va comptar amb el suport d’ERC. comuns i CUP, Vilagrà ha assegurat que “l’equip tècnic continua treballant en els aspectes tècnics, jurídics, operatius i d’avaluació” del pla per “quan sigui possible el seu desplegament”.

La consellera assegura que ha quedat “palesat” el suport al pla amb els resultats d’una enquesta de la Direcció General d’Anàlisi i Perspectiva i també a través dels comunicats de diverses entitats socials, com la Taula del Tercer Sector, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) o Càritas, i per això “manté el seu compromís de posar les persones al centre de les polítiques públiques sense deixar a ningú enrere”.

L’RBU va ser un dels compromisos del Govern amb la CUP per poder comptar amb els seus vots a la investidura del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el 2021. La pròpia Vilagrà va comparèixer al Parlament per explicar els comptes del seu departament pel 2023 que iniciarien la prova pilot en dos municipis en els quals es pagaria de manera “incondicional” a grups de població seleccionats. Una mesura que s’havia de finançar a través de la llei de mesures d’acompanyament del pressupost, però que ara no ha prosperat.

Al gener la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, també va presentar a Finlàndia el pla pilot de l’RBU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia