Política

ESTATS UNITS

Trump apunta a Biden com a instigador de la seva investigació

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat avui el seu successor, Joe Biden, d’estar implicat en la investigació de la fiscalia de Manhattan per la qual augura que serà detingut dimarts, pel presumpte pagament de 130.000 dòlars a l’exactriu porno Stormy Daniels. “Biden vol fingir que no té res a veure amb l’assalt a la democràcia de la fiscalia de Manhattan quan, de fet, ha emplenat l’oficina del fiscal amb gent del Departament d’Injustícia”, ha prosseguit a la seva xarxa social, Truth Social, on ahir ja va alertar dels suposats plans de detenció, sense cap prova, i va instar els seus partidaris a sortir al carrer per protestar si això succeïa.

Trump apunta també a un alt càrrec del Departament de Justícia a Washington, en referència a l’ara fiscal demòcrata a Manhattan, Alvin Bragg, de qui diu que dirigeix una nova “cacera de bruixes” contra ell.

Respostes

El mateix Bragg, cap de la fiscalia de Nova York, ha dit als seus treballadors que no es deixarà intimidar pels missatges i crides de l’expresident a la protesta, en un missatge intern difós per nombrosos mitjans dels Estats Units, en què també assegura que si hi ha aldarulls, els protegiran les forces de l’ordre.

Des de la Casa Blanca, un dels portaveus del Govern, John Kirby, també confirma que, tot i que no tenen constància de cap amenaça a la seguretat vinculada amb les crides de Trump, tenen la situació controlada estan amatents: “Òbviament, no volem que hi hagi violència, i menys al nivell del que vam veure el 6 de gener” de 2021, ha dit en referència a l’assalt al Capitoli, en declaracions a la cadena Fox recollides per l’agència EFE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia