Política

IRLANDA DEL NORD

Els unionistes nord-irlandesos acusen Boris Johnson d’haver-los traït en negociar l’acord del Brexit

El diputat del Partit Democràtic Unionista (DUP) d’Irlanda del Nord Ian Paisley afirma que l’exprimer ministre britànic va ser qui va dir “que no hi hauria una frontera al mar d’Irlanda”

El diputat del Partit Democràtic Unionista (DUP) d’Irlanda del Nord Ian Paisley ha afirmat aquest dimecres que l’exprimer ministre britànic Boris Johnson els va “trair” en negociar un acord del Brexit. “Boris Johnson és qui va dir que no hi hauria una frontera al mar d’Irlanda”, ha afirmat Paisley, que ha afegit que “els que avui estan, literalment, a la banqueta, són Boris Johnson i la seva Administració, perquè ens van trair”, al·ludint així al fet que l’antic líder dels tories s’asseurà avui “a la banqueta” per ser interrogat per un comitè parlamentari en relació a si va enganyar deliberadament el parlament quan va negar que s’haguessin violat les normes contra la covid a festes a Downing Street durant la pandèmia, el conegut com a Partygate.

El diputat nord-irlandès ha confirmat la intenció del seu partit, que té vuit escons a la Cambra dels Comuns, de votar, també avui, en contra de l’anomenat ‘fre de Stormont’, que forma part de l’acord del Brexit i dona potestat a l’Assemblea nord-irlandesa per objectar a futura legislació comunitària i que forma part de l’anomenat marc de Windsor, negociat amb la UE per l’actual cap del govern britànic, Rishi Sunak, per substituir l’anterior Protocol per a Irlanda del Nord pactat el 2019 per Johnson. Paisley ha afirmat avui que el marc de Windsor “és una farsa”, és “el mateix paquet amb un altre embolcall”, i ha lamentat que segueix situant Irlanda del Nord com una “zona diferenciada” del Regne Unit. El polític ha defensat la decisió del DUP de negar-se a formar govern amb el Sinn Féin fins que Londres atengui les seves demandes de revertir aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia