Política

El jutge envia Albiol a judici per la instal·lació irregular de dues antenes de mòbils

Considera que hi ha indicis suficient que assenyalen que l’autorització de l’exalcalde de Badalona pot ser constitutiu de prevaricació urbanística i ambiental

El jutjat d’instrucció 4 de Badalona ha enviat a judici l’exalcalde i candidat del PP a les municipals de la ciutat, Xavier García Albiol, per permetre presumptament la instal·lació de manera irregular d’unes antenes de telefonia a la comissaria de la Guàrdia Urbana, situada al Turó d’en Caritg. També ha enviat a judici quatre exalts càrrecs més, entre els quals l’exregidor de seguretat Miguel Jurado (PP) i el primer tinent d’alcaldia durant el mandat de Dolors Sabater, Oriol Lladó (ERC).

Segons consta a la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Efe, el jutge instructor considera que hi ha indicis suficients que assenyalen que l’exalcalde va tolerar que les antenes s’instal·lessin i estiguessin en funcionament malgrat la seva instal·lació irregular, entre els anys 2012 i 2018, que podria ser constitutiu de prevaricació continuada urbanística i ambiental.

La Fiscalia sol·licita per a Albiol per aquests fets un total de dos anys i deu mesos de presó, així com deu anys més d’inhabilitació, segons l’escrit del ministeri públic conegut fa un parell de setmanes.

La interlocutòria assenyala que els dispositius van començar a operar “sense comptar amb el títol administratiu habilitant de cap tipus per a la instal·lació de l’antena ni per al desenvolupament de l’activitat ni tampoc per a l’ocupació i l’explotació del domini públic”. El 2018 les antenes van ser desmuntades per les companyies, Movistar i Vodafone.

Pel que fa a Albiol, el jutge sosté que encara que l’exalcalde era coneixedor de la instal·lació irregular d’aquestes antenes davant les queixes d’un sindicat de la Guàrdia Urbana, amb qui fins i tot va mantenir reunions, no va fer cap gestió d’informació i retirada d’aquests dispositius malgrat les reiterades peticions.

El jutjat destaca que Albiol, a més de ser alcalde en el moment dels fets, ostentava la competència per a l’atorgament de llicències d’obres, ambientals, la incoació i la resolució d’expedients de disciplina urbanística i resolucions dels expedients sancionadors per infracció de la normativa ambiental.

“No consta que aquest alcalde en relació amb els fets investigats exercís formalment qualsevol de les competències abans assenyalades, això és, ex abans, amb la concessió de cap llicència o ex post, amb la incoació d’expedient de disciplina urbanística o mediambiental”, recull la interlocutòria.

A més d’Albiol, el jutjat d’instrucció ha decretat obertura de judici oral per a cinc persones més, entre les quals destaquen l’exregidor de seguretat ciutadana durant el primer mandat d’Albiol i candidat del PP a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Miguel Jurado; i el primer tinent d’alcaldia durant el mandat de Dolors Sabater, Oriol Lladó (ERC), entre d’altres.

La reacció d’Albiol

L’alcaldable del PP per Badalona ha reaccionat a la notificació del procés judicial amb un vídeo penjat a les xarxes, en què assegura que ell no estava a la ciutat quan van passar els fets ni tampoc quan hi va haver la reunió amb el sindicat de la Guàrdia Urbana. “Estava de vacances”, assegura en el vídeo. “Aquesta informació no és casualitat, que aparegui a dos mesos de les eleccions municipals”, afirma Albiol, que assegura que tot plegat no el distraurà del “veritablement important que és provocar el canvi a Badalona”.

El PSOE demana a Feijóo que actuï amb Albiol per presumpta prevaricació

El PSOE ha demanat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que prengui “les mesures oportunes” amb l’exalcalde de Badalona i candidat municipal, Xavier Albiol, que serà jutjat per prevaricació per permetre presumptament la instal·lació irregular d’antenes de telefonia en la comissaria de la Guàrdia Urbana. “Sabrem si el Partit Popular segueix en els seus habituals nivells de tolerància àmplia amb la corrupció, o per fi es dignen a predicar amb el que demanen als altres”, han assenyalat fonts del PSOE.

Les mateixes fonts han recordat que Albiol és un dels “més directes col·laboradors” de Feijóo, que l’ha nomenat integrant del Comitè de Campanya del PP per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

I han afegit que, a més del cas d’Albiol, Feijóo té “al president del Consell d’Eivissa imputat, a l’alcaldessa de Marbella sota recerca del Senat i amb milions d’euros de patrimoni per justificar, o a l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, per al qual la Fiscalia demana 15 anys de presó per utilitzar recursos públics per a activitats impròpies d’un estat de dret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia