Política

estats units

El conseller delegat de TikTok declara al Congrés enmig de creixents preocupacions sobre seguretat

Adverteix que vetar la popular aplicació perjudicarà l’economia

El Parlament britànic i l’escocès l’han vetat als seus telèfons oficials

El conseller delegat de TikTok, Shou Zi Chew, ha advertit aquest dijous als congressistes nord-americans què vetar la popular aplicació seria de vídeos curts seria perjudicial per a l’economia i la llibertat d’expressió. “És una aplicació en la qual la gent pot ser creativa. Hi ha prop de cinc milions de negocis nord-americans, la majoria petits, que la fan servir per buscar clients i impulsar el seu creixement”, ha dit davant el comitè d’Energia de la Cambra de Representants, on ha recordat que als Estats Units els usuaris de TikTok ronden els 150 milions, informa l’agència Efe.

L’aplicació, propietat de la xinesa ByteDance amb seu a Pequín, es troba en el punt de mira dels governs i institucionals occidentals, davant la sospita que recopila dades dels usuaris i els entrega al govern xinès.

La Casa Blanca ha prohibit descarregar l’aplicació als mòbils oficials i estudia vetar l’aplicació a tot el país si els accionistes de ByteDance LTd no ven les seves accions a la plataforma. A la prohibició de la Casa Blanca, la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el govern de Nova Zelanda, del Canadà i de l’executiu britànic a instal·lar l’aplicació als mòbils oficials, si han sumat aquest dijous el Parlament britànic i l’escocès al·legant també motius de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia