Política

Héctor Gómez i José Manuel Miñones, substitueixen Reyes Maroto i Carolina Darias a l’executiu espanyol

Sánchez remodela el seu executiu per la marxa de les ministres Carolina Darias i Reyes Maroto, que es presenten com a candidates a les municipals de Las Palmas de Gran Canaria i Madrid

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha nomenat Héctor Gómez Hernández com a nou ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, i José Manuel Miñones Conde, com a nou ministre de Sanitat. Són els dos noms que substitueixen les fins ara ministres Reyes Maroto i Carolina Darias, que deixen el seus càrrecs perquè es presenten com a candidates a les eleccions municipals del 28 de maig per Madrid i Las Palmas de Gran Canaria respectivament.

Gómez (Santa Cruz de Tenerife, 1978), que ja va formar part de l’equip de Maroto com a director general de Turespaña, ha estat portaveu del grup parlamentari del PSOE i president de la comissió Constitucional del Congrés, d’on ha exercit com a diputat des del 2019. Per la seva banda, Miñones (Santiago de Compostela, 1972), llicenciat en Farmàcia, era delegat del govern espanyol a Galícia des del març del 2021, membre de l’executiva dels socialistes gallecs i alcalde de l’Ajuntament d’Ames (A Coruña), del 2015 al març del 2021. Els nous ministres podrien prendre possessió del càrrec aquest dimarts i participar posterioment en la reunió ordinària del consell de ministres.

Sánchez ha comparegut aquest dilluns al matí per anunciar el relleu al seu executiu, en què també ha tingut paraules d’agraïment per la tasca feta durant els últims anys per les dues ministres al capdavant de les seves respectives carteres. De Maroto ha recordat que estava al capdavant d’Indústria des del 2018 i ha destacat la seva feina per r“eindustrialitzar l’economia, impulsar el comerç i modernitzar el turisme”, sobretot durant el confinament per la covid. De Darias, ha recordat que va prendre el relleu de Salvador Illa, i que serà recordada per impulsar la campanya de vacunació contra la covid-19, que ha qualificat “d’exemplar”.

Aquesta és la cinquena remodelació de l’executiu de Sánchez, que ara passa a tenir dotze dones i deu homes.

“Dos excel·lents servidors públics amb una trajectòria impecable i un compromís infrangible en la defensa de l’interès general”, ha assegurat Sánchez sobre els dos nous titulars d’Indústria i Sanitat. Sánchez ha afirmat que amb aquesta remodelació l’executiu espanyol “afrontarà la recta final de la legislatura amb l’aprofundiment dels grans objectius de la investidura” amb la coalició progressista entre el PSOE i Unides Podem, que ha assegurat ha posat “fi a la involució social”.

Sánchez ha enumerat els quatre grans objectius del seu govern fins al final de legislatura. En primer lloc, seguir transformant el model productiu gràcies als fons europeus per crear més llocs de treball i aconseguir un creixement més sòlid, i en segon lloc, seguir enfortint els serveis públics. En tercer lloc, Sánchez ha recordat que un altre objectiu és seguir desplegant una transició ecològica ambiciosa i justa per adaptar-se i mitigar els efectes del canvi climàtic. Per últim, el president espanyol ha destacat l’objectiu del seu govern de “continuar avançant amb la igualtat real i efectiva entre homes i dones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona