Política

birmània

El líder de la Junta Militar birmana promet esclafar la resistència

Ho ha dit durant un discurs amb motiu del Dia de les Forces Armades

Els militars birmans no deixaran de lluitar contra els qui s’oposin al seu règim, costi el que costi. Ho ha advertit aquest dilluns el líder de la Junta Militar, Min Aung Hlaing, que ha promès esclafar la resistència en un discurs amb motiu del Dia de les Forces Armades al país del sud-est asiàtic. Birmània es troba immers en una guerra civil des del cop d’estat perpetrat pels militars l’1 de febrer del 2021. A causa del conflicte han mort desenes de milers de persones i més d’un milió han estat desplaçades.

En el seu discurs, amb motiu del 78è aniversari de la fundació de l’exèrcit birmà, aleshores per lluitar contra l’ocupació japonesa, el general Min Aung Hlaingy ha carregat contra el govern d’Unitat Nacional, que es declara l’autoritat legítima i va ser creat després del cop militar per part d’exdiputats, i el seu braç armat, les Forces per a la Defensa del Poble (PDF) que han guanyat terreny a l’exèrcit en zones claus del país a l’exèrcit en els últims mesos. El general també ha acusat organitzacions de minories ètniques de donar suport a les Forces per a la Defensa del Poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia