Política

Ponsatí veu “lamentable” que Metsola no reaccioni

L’eurodiputada assisteix al ple de Brussel·les i retreu a la presidenta de l’Eurocambra que va ser informada immediatament de la seva detenció

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha retret aquest dimecres a la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui “incapaç de reaccionar” davant la seva detenció, segons informa l’ACN. “Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara no ho ha fet”, ha lamentat en el seu retorn a Brussel·les. “És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc”, ha afirmat Ponsatí a l’arribada a la cambra comunitària per assistir al ple acompanyada pels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín..

Preguntada sobre si anirà a declarar el 24 d’abril, quan l’ha citada el jutge Pablo Llarena, l’eurodiputada de Junts ha dit que “hi ha un jutge a Madrid que té moltes ganes” de parlar amb ella, però ha remarcat que ella no té “especials ganes de parlar amb cap jutge”.

Tot i dir que no té “especials ganes de parlar amb cap jutge”, Ponsatí no ha confirmat si anirà o no al Tribunal Suprem (TS). L’eurodiputada ha insistit que la seva detenció ahir a Barcelona per una Mosso va ser “il·legal” i ha dit que així ho va traslladar al jutge aquest dimarts al vespre. “Ho portarem a les instàncies que correspongui”, ha subratllat.

Ponsatí ha assistit al ple després que comuniqués la seva detenció “il·legal” a la resta d’eurodiputats a través d’un correu electrònic. A més, l’exconsellera també ha demanat al Parlament Europeu que protegeixi la seva immunitat com a eurodiputada. La petició ara està sent examinada per part de la cambra, així com totes les “qüestions legals” al voltant del cas.

Bolaños ho qualifica de “teatre”

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha qualificat “teatre” el retorn de l’exconsellera que, al seu entendre, forma part dels “últims espeternecs de la Catalunya del passat, que no va portar enlloc i que no portarà enlloc”. “Em crida l’atenció com els que van viure del conflicte el 2017 ara intenten sobreviure al 2023 amb teatres com el d’ahir per tenir un minut de telenotícies”, ha dit en declaracions als mitjans.

“Em sembla molt bé que aquesta senyora torni a la Catalunya i l’Espanya del 2017, on hi ha acords, oportunitats i futur, a diferència de la Catalunya i l’Espanya que va deixar ella i altres el 2017, ancorada en el passat, l’enfrontament i el conflicte”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia