Política

“El nostre votant es va quedar a casa”

Admet que no van saber atraure a les urnes el seu electoral

Serà constructiva, diu

L

a a candidatura ecosocialista a Girona ha perdut un terç dels vots aconseguits fa quatre anys, però ha aconseguit mantenir el diputat. Joan Boada repetirà de parlamentari. Quina anàlisi fa dels resultats?

Hi han influït les crisi econòmica i institucional, pel tema de la sentència del TC. Una cosa i una altra van crear una situació desfavorable per als partits del govern. Qui ha sabut captar més aquest descontentament ha estat CiU, que ha mobilitzat tot el seu electorat, segurament apel·lant més a les emocions que no pas a les idees. Molta gent ha pensat que amb CiU les coses podran anar millor, sense tenir en compte que les propostes que fa no són precisament les millors per sortir d'aquesta crisi.

Concedeix a CiU un vot de confiança?

Sí, evidentment. El que no farem nosaltres serà començar a demanar dimissions des del primer moment, tal com van fer ells. Com qui diu, ja demanaven al conseller Saura que plegués abans que fos nomenat. Això no ho farem, nosaltres. ICV-EUiA farà una oposició molt constructiva a base de confrontar idees, allò del “combat de les idees” que jo deia durant la campanya. Som una força d'esquerres que volem aglutinar el màxim de sectors socials i entitats per tal de defensar l'estat del benestar i els avenços socials que s'han aconseguit en els últims anys i també per fer tot el possible per lluitar contra el canvi climàtic, que és un aspecte molt important per nosaltres.

Durant tota la campanya vostès van insistir molt a demanar als votants d'esquerres que es mobilitzessin. És evident que no els han fet cas.

En això no ens n'hem acabat de sortir, és cert. Molta gent d'esquerres, segurament decebuda, s'ha quedat a casa, potser sense valorar prou que fent això s'obria la porta a les polítiques de dretes, que és el que tindrem els pròxims quatre anys. D'això, que ningú en dubti. En canvi, sí que es van mobilitzar els votants de la dreta.

Vistos aquests resultats, es plantegen canvis en la direcció de la coalició?

No, el relleu ja el vam fer en el seu moment i em sembla que el lideratge de Joan Herrera i el seu equip ha funcionat prou bé, no? Penso que s'ha aguantat prou en uns moments en què hi havia molts factors en contra. Crec que, malgrat tot, la gent ha valorat la nostra feina de govern i la nostra coherència en l'aplicació de polítiques d'esquerra i uns canvis socials que no s'havien fet mai en les dues dècades de govern de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.