Política

CiU, eufòrica, nota que està més a prop de l'alcaldia de Tarragona

El PP, també reforçat, es veu com una alternativa autèntica de govern amb vista a les municipals

Ballesteros creu que això és enganyar la ciutadania

Tal com s'acostuma a fer l'endemà dels grans partits de futbol, les lectures i les interpretacions són inherents al resultat. Els perdedors, a corre-cuita, insten a no traslladar els guarismes a comicis pròxims, i en canvi, els guanyadors ho fan. Amb prudència, però ho fan, segurament reforçats pel que van dictaminar les urnes. A Tarragona, la portaveu de CiU, Victòria Forns, va celebrar la seva nova condició de diputada destil·lant confiança: “Hem de ser optimistes, amb prudència, però hem arrasat i creiem que aquests resultats ens apropen més a l'alcaldia”. Forns va instar l'alcalde Ballesteros a tenir-los més en compte “perquè el govern som tots i totes les forces polítiques”. Malgrat la satisfacció per haver tornat a conquerir la Generalitat, la cap de llista nacionalista va avisar: “Fins al maig no sé si podrem obtenir resultats i per això no farem grans promeses, com altres sí que van fer”, amb referència al PSC i ERC. Quant a la desfeta del seu principal adversari, Forns creu que és deguda al fet que “la marca socialista està en crisi a causa de la mala gestió del tripartit i dels tres anys de desil·lusió amb Ballesteros”.

El PP, alternativa real

El PP va anar una mica més enllà en la interpretació dels resultats. El portaveu al consistori, Alejandro Fernández, té clar que la seva formació ha deixat de ser un partit frontissa i que en les municipals del maig vinent seran una “alternativa autèntica de govern”: “El proper partit ja no el jugaran només CiU i el PSC”. El també cap provincial del partit va qualificar el resultat obtingut a la ciutat de Tarragona “d'històric”, i considera que és degut al fet que la ciutadania els va premiar “per la seva lluita en la defensa dels interessos de la ciutat”. Quant a la desfeta del PSC –“de la patacada d'ERC, ni en parlaré”– el popular va instar el batlle a reflexionar: “Durant els propers mesos seguirà sent l'alcalde, però haurà de començar a fer-se preguntes”. Fernández creu que a Ballesteros li pot passar factura “no defensar prou la capitalitat de Tarragona”. Quant al triomf de CiU, després de felicitar-lo esportivament, la formació liberal va instar-los a replantejar-se la qüestió de les vegueries, tot recordant que la posició convergent és “dividir la província en tres parts”.

Ballesteros, ferm

L'alcalde va admetre que havia estat una “derrota en tota regla” i que cal prendre'n nota. Però també va alertar: “Qui pretengui fer una transgressió directa cap a les municipals s'equivoca i enganya la ciutadania”. Ballesteros creu que el discurs de la cap de CiU és fruit de la inexperiència i li va retreure que la primera aparició pública després de les eleccions sigui “per anunciar que se n'anirà tres dies a la setmana a Barcelona", i hi va afegir: “Mentre que jo em quedaré aquí picant pedra treballant per Tarragona”. El socialista està convençut que estan fent una feina “impecable” i que el projecte de ciutat és sòlid.

LA FRASE

Som prudents, però hem arrasat i creiem que aquests resultats ens apropen més a l'alcaldia
Victòria Forns
Portaveu de CiU a Tarragona

LA FRASE

En les properes eleccions municipals, el partit ja no es disputarà a dues bandes, sinó a tres
Alejandro Fernández
Portaveu del PP a Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona