Política

CiU demana un gest a ICV i ERC per cedir-los una plaça a la mesa

CiU ha demanat un gest polític a ICV i ERC per cedir-los una de les seves secretaries a la mesa del Parlament, al·ludint al fet que ecosocialistes i republicans s'haurien d'abstenir a canvi en la segona votació a la investidura d'Artur Mas. Els nacionalistes entenen que els partits de l'oposició votin en contra de Mas en la primera votació de la investidura per marcar així el seu perfil polític. Però creuen que en la segona volta seria lògica l'abstenció perquè no hi ha cap alternativa aritmètica a CiU.

ICV i ERC acceptarien sense problemes repartir-se la secretaria que els cedís CiU amb el compromís per escrit de no utilitzar el càrrec contra la futura presidenta del Parlament, Núria de Gispert, quan s'hagi de votar a la mesa. Seria una situació com la que s'aplica a la mesa del Congrés, per una cessió que el PSOE va fer a CiU i al PNB. Tot això discuteixen encara els partits, mentre està pendent la possibilitat que ICV i ERC acabessin pactant per ocupar la secretaria que en principi correspon al PP.

No obstant això, la primera opció que tenen és l'acord ampli. Si s'aconsegueix, ICV podria votar l'elecció de Núria de Gispert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.