Política

Corbacho es descarta com a successor de Montilla

El dirigent del PSC anuncia que no es presentarà per liderar el partit, però hi afegeix que intervindrà en el debat intern i extern

L'exministre afirma que té en una “altíssima consideració” Carme Chacón

Celestino Corbacho s'ha apartat de la cursa per liderar el PSC. El número tres en les passades eleccions va anunciar ahir que no es presentarà per rellevar José Montilla, tot i que va avisar que intervindrà activament en el debat successori, “tant en l'intern com en l'extern”, va dir a RAC1.

L'exministre espanyol de Treball va assegurar que, d'entrada, no té “preferències”, però va elogiar la figura de Carme Chacón –“La tinc en una altíssima consideració. És una gran ministra i política”, va remarcar– i també el perfil de Montserrat Tura, “una magnifica consellera i una referència important del socialisme català”. Tura ja ha insinuat que podria aspirar a dirigir el PSC.

En l'anàlisi de la caiguda electoral, Corbacho va qualificar d'“injustes” les acusacions de Montilla vers el PSOE, en referència al fet que l'encara president havia fet coresponsable el govern espanyol dels mals resultats del 28-N i que va qualificar l'actitud de Zapatero respecte a Catalunya “d'incomprensió i hostilitat”.

Corbacho va ser clar sobre si el PSC ha de tenir grup propi a Madrid: “No hem perdut perquè no n'hàgim tingut, hem perdut perquè el govern ha transmès una imatge de desunió i per la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.