Política

Mas: “Si Catalunya és una nació els catalans tenim el dret a decidir el que més ens convé com a poble”

Ha començat el discurs amb paraules d'agraïment i destacant que se sent “servidor i no salvador del país”

El futur president de la Generalitat diu que “el dret a decidir d'un poble és l'estat de democràcia en estat pur

El nou govern proposa com a “gran repte per als propers anys un model propi de finançament basat en el pacte fiscal amb el major consens possible”

“El dret a decidir d'un poble és l'estat de democràcia en estat pur. A quin demòcrata li fa por això?”, s'ha preguntat Mas, en el debat d'investidura d'aquest dilluns, al Parlament de Catalunya.

“Si Catalunya és una nació els catalans tenim el dret a decidir el que més ens convé com a poble”, ha afegit.

“Proposarem com a gran repte ens els propers anys un model propi de finançament basat en el pacte fiscal. Amb el consens del govern, el Parlament, els agents socials i la societat”, ha dit Mas.

En començar el seu discurs Mas ha volgut tenir unes paraules d'agraïment. “Durant el llarg camí de deu anys que m'han dut fins aquí l'únic sentiment que m'acompanya és l'agraïment a tots els que han dipositat en mi la seva confiança. Em sento servidor i no salvador del país”, ha dit Artur Mas .

“Sóc conscient que no tinc la majoria suficient ni per la investidura ni per governar i que per tant cal un diàleg per la recerca de consensos i acords”, ha remarcat.

“La incertesa que viu el nostre país sobretot per la crisi econòmica, l'atur, la crisi de les finances, la crisi de valors i de confiança, fa que les dificultats es converteixin en estímuls per el nou govern”, ha dit.

Artur Mas ha volgut donar un discurs d'optimisme recordant que “tenim un país amb grans actius: dinamisme, iniciativa cohesió interna i creativitat. Crec en el país i en la seva gent”, ha dit Mas.

“El govern que aspiro a presidir és el govern de Catalunya per a tots, ens hagin votat o no”.

“Un govern transparent i clar. Un govern dialogant i obert a les aportacions per a tothom, un govern que demana ajut i que vol ser ajudat”.

En aquest punt ha volgut ser concret i ha demanat a Salvador Alemany del Cercle Català de Negocis i a Miquel Vilardell president del col·legi de metges que “posin en marxa consells assessors no retribuïts per dinamitzar el sector econòmic en el primer cas i per modernitzar el sector de salut en el segon”.

Al final, Artur Mas ha volgut tenir unes paraules dedicades als anteriors presidents de la Generalitat: “Hem sento hereu”, ha dit “de Prat de la Riba i de tots els presidents que m'han precedit”. “Només seguiré fent camí”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.