Política

El PP, més hegemònic al País Valencià i les Illes

El previsible reforçament de l'hegemonia del PP al País Valencià –immune al desgast de la corrupció– perfila una contesa en què no s'esperen sorpreses. Res no fa presumir un canvi a les capitals amb candidats conservadors ben consolidats, com ara Rita Barberá (València) o Alberto Fabra (Castelló). Només el possible efecte de la imputació en el cas Brugal de Sonia Castedo (Alacant) manté la inquietud.

Però és a les files socialistes allà on més incerteses es presenten, especialment a les ciutats més importants que encara controlen: Elx, on actualment no té ni majoria absoluta, i Benidorm, on concorre l'alcalde trànsfuga Agustín Navarro. El PSPV ha celebrat primàries a València i Alacant amb victòria dels candidats oficials.D'altra banda, Compromís i Esquerra Unida aspiren a trencar el bipartidisme a València i Alacant.

A les Illes, el PP té el principal objectiu de recuperar la majoria absoluta a l'Ajuntament de Palma. Un sol regidor va fer que, l'any 2007, un tripartit format pel PSOE, Bloc per Mallorca i Unió Mallorquina convertís la socialista Aina Calvo en alcaldessa. El PP va guanyar les eleccions, amb 394 regidors totals, 176 més que el PSOE, però tampoc governa ni a Ciutadella ni a Maó, tot i vèncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona