Política

cervera

ERC s'associa a un grup independent a la Segarra

La suma d'Esquerra i d'Independents de la Segarra (Inse) empata amb CiU com a primera força

Esquerra s'ha aliat amb Independents de la Segarra (Inse) per presentar llistes conjuntes en la majoria dels municipis de la comarca. Els dos grups governen junts a la ciutat de Cervera i al Consell Comarcal. ERC és la segona força a la comarca amb 45 regidors, i Inse empata en tercer lloc amb el PSC amb 13 edils. Sumats, ERC i Inse sumen 58 regidors a la comarca, només un per sota de la primera força, CiU, que en té 59.

Amb aquesta aliança Esquerra buscar alleugerir els efectes de la davallada patida a les eleccions al Parlament. A la Segarra els republicans han tingut els darrers anys una progressió espectacular. El 1999 van passar de 8 a 17 regidors, el 2003 en van aconseguir 30, i el 2007 es van situar amb 45 regidors. Ara, els republicans volen mantenir les posicions aliats a un grup al qual els uneix una sensibilitat “progressista, nacionalista i independentista”, en paraules del president d'ERC a les terres de Ponent, Àngel Vidal.

El president d'Inse, Joan Botet, alcalde del municipi d'Estaràs, creu que “els bons resultats i la feina feta pel Consell Comarcal” avalen una unió de la qual “es veurà beneficiada la comarca”. Ara els membres d'una i altra força consensuaran els caps de llista i els membres de cada candidatura.

LA FRASE

Coincidim en suport a les classes mitjanes i baixes, el medi ambient i la integració dels nouvinguts
Àngel Vidal
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D'ERC A LES TERRES DE LLEIDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.