Política

Unió Mallorquina es dissol i crea un nou partit

El consell polític d'UM decideix presentar-se a les eleccions del 22 de maig amb una nova marca per deixar enrere els casos de corrupció

Convergència per les Illes Balears es defineix com a

El consell polític d'Unió Mallorquina (UM) ha decidit avui dissoldre aquest partit i iniciar un nou projecte polític que es denominarà Convergència per les Illes Balears. L'objectiu és deixar enrere els nombrosos casos de corrupció que han esquitxat al partit en els darrers mesos.

Així ho ha anunciat aquesta nit en una roda de premsa el president d'UM, Josep Melià, que també dirigirà la nova formació, després de la reunió de gairebé tres hores a la seu del partit.

El consell polític ha aprovat amb una contundent majoria del 85% dels militants fulminar l'actual executiva, que ha presentat la seva dimissió. També ha autoritzat al seu president, Josep Melià, a nomenar en un termini de set dies un nou consell de direcció permanent, que es mantindrà en actiu fins a la celebració d'un congrés extraordinari, passades les eleccions del 22 de maig.

El canvi de nom s'ha aprovat amb només un 7,5% de vots en contra i un percentatge igual de vots en blanc.

Convergència per les Illes Balears es presentarà a les eleccions autonòmiques i municipals de maig i té com objectiu tenir el pes polític que tenen CiU o Coalició Canària (CC), i defensar idees polítiques liberals, de centre i nacionalistes.

A la reunió d'avui també s'ha aprovat traslladar la seu d'aquest nou “projecte polític”, després que l'actual seu d'UM fos escorcollada divendres passat en el marc de l'operació anticorrupció Picnic.

El quart canvi adoptat és la dissolució del comitè de Palma, després que diversos dels seus membres hagin estat detinguts i imputats en diferents casos de corrupció. Entre aquests es troben Miquel Nadal i Cristina Cerdó.

Melià ha recalcat que la decisió del canvi de sigles respon que el nom d'Unió Mallorquina està “estigmatitzat i criminalitzat”, al mateix temps que ha subratllat que tots aquests canvis no afecten, en principi, a les candidatures per a les pròximes eleccions a la comunitat i als consells.

Amb totes aquestes modificacions es pretén sortir d'un “passat enverinat” que s'ha de deixar enrere atès que “no tenim res que veure amb ell”. “Que cadascú assumeixi el que hagi fet”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.