Política

Les sigles no són tan importants

Un pacte entre ICV, el PP i el PSC ha governat el municipi durant aquest mandat; els pròxims quatre anys, els partits volen donar un impuls a una activitat comercial quasi nul·la

Els pactes de govern “antinatura” han estat un senyal d'identitat a l'Ajuntament d'Olivella els darrers vuit anys. L'acord entre ICV, el PP i el PSC d'aquest mandat ha donat bons fruits, segons l'alcalde i novament candidat per ICV al municipi, Joaquim Mas, que assegura que repetiria un acord en què no hi ha hagut discrepàncies, i que ha fet pinya a l'hora d'afrontar la crisi.

Com la resta de municipis del Garraf, la important reducció de les llicències d'obres ha fet disminuir notablement els ingressos municipals a Olivella. Potenciar l'activitat econòmica amb la posada en marxa de comerços és un dels eixos principals del programa dels dos partits majoritaris, ICV i Independents per Olivella (IxO), el partit sorgit el 2007 que torna a presentar-se a les eleccions municipals. IxO reconeix que ha disminuït la crispació entre govern i oposició, si bé recrimina que els tripartit ha impedit la participació del seu grup i de CiU en les decisions més importants del municipi. Entre els reptes més importants del proper mandat destaca l'elaboració d'un nou pla d'ordenació urbanística municipal, que ja s'està començant a tramitar.

LES CLAUS
Un pacte singular.
Cinc regidors d'ICV, un del PP i un del PSC –els darrers mesos regidor no adscrit– han governat l'Ajuntament d'Olivella els darrers quatre anys. L'alcaldable d'ICV i actual cap del govern, Joaquim Mas, diu que no li importaria repetir l'acord.
Nou pla general.
Els grups municipals que surtin de les properes eleccions hauran d'acordar la redacció del nou pla general del municipi.
Activitat comercial.
L'activació de l'economia a través de l'impuls de l'activitat comercial és una proposta essencial que incorporaran al seu programa els partits d'Olivella.
Joaquim Mas
ICV
Fa dotze anys que és alcalde i vint que es presenta de cap de llista del partit a Olivella.
Jaume Carol
CiU
Repeteix com a candidat de la federació. S'ha mantingut a l'oposició.
Ignasi Marquino
PSC
Substitueix el veterà Juli Veciana, actualment regidor no adscrit.
Antonio Reguera
PP
Ja va ser cap de llista del PP en les darreres eleccions.
Independents per Olivella
Anunciarà el seu candidat pròximament, atès que s'ha vist obligat a canviar-lo per problemes personals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.