Política

Chacón emprèn el tram final insistint en les retallades

La candidata del PSC dedica dos dies consecutius a l'àmbit de la medicina i ciència coincidint avui amb la vaga de metges

Demana al govern català que “s'assegui i negociï” amb els mobilitzats

Coincidint amb la vaga de metges convocada avui i amb els últims resultats de les enquestes, en què el PSC no remunta, la candidata dels socialistes al Congrés, Carme Chacón, va reprendre en la recta final de la campanya les crítiques a les retallades en el sistema de la sanitat pública. Tot i compartir les reivindicacions dels metges, Chacón va evitar donar suport explícit a la vaga, però sí que va demanar al govern i al conseller de Salut, Boi Ruiz, que “s'asseguin a parlar amb els metges” i que una de les mesures que es prenguin sigui aturar les retallades per tal d'iniciar el diàleg. “Cal aturar una recepta que no ens ajudarà a sortir de la crisi”, insistia la candidata.

Un cop més, els socialistes contraposen a les retallades en la sanitat les propostes del PSC que, segons Chacón, aposten clarament per “mantenir les subvencions públiques en els àmbits de la sanitat i la ciència” perquè es tracta de “sectors productius que permeten canviar el model” que ha imperat fins ara, el de la construcció, i, per tant, poden ajudar a afrontar la crisi econòmica.

La reiterada defensa de la sanitat va tenir lloc ahir en el transcurs d'una visita als laboratoris Oryzon Genòmics dedicats a la recerca i investigació de l'ADN per a la diagnosi i teràpies de malalties oncològiques i degeneratives i, a la tarda, en un míting a Vilanova i la Geltrú.

La recepta de les retallades no ens ajudarà a sortir de la crisi sinó que debilitarà el sistema
Carme Chacón
candidata del psc al congrés
La Generalitat és a temps de seure amb els metges perquè els expliquin com s'estan deteriorant les condicions laborals

Dóna un cop de mà a Elena i ja en són tres

La candidata del PSC, Carme Chacón, també va aprofitar el pas per Vilanova i la Geltrú per donar suport al tercer candidat a primer secretari, Joan Ignasi Elena, exalcalde d'aquest municipi. Chacón s'ha volgut mostrar neutral a l'hora d'avançar la seva tria per liderar el PSC, però les maneres d'expressar-ho no han estat les mateixes. L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, es va emportar la manifestació més efusiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs