Política

JAUME ARNALL

ALCALDE D'EL FAR D'EMPORDÀ

“El poble canviarà molt els pròxims tres anys”

Com ha canviat el Far d'Empordà, en els últims anys?

En els últims quinze o vint anys, el poble ha canviat molt i durant els pròxims dos o tres el canvi serà encara més gros. D'aquí a tres anys, el Far canviarà molt. Els canvis es notaran molt, i dins del municipi realment es veurà. Els canvis previstos donaran espais oberts i llum al poble. Guanyarem un plus de qualitat que ara no tenim. Sobretot, parlo del nucli antic. En la resta, s'hi ha construït força racionalment.

Sota el paraigua d'una convocatòria de “Viure al Poble” anterior al 2011, durant aquest 2012 podran fer moltes coses.

Podrem dinamitzar el poble econòmicament i millorar-ne tot l'entorn. Adquirim alguns solars per alliberar espais i arreglem la via pública enjardinant-la i fent-hi serveis nous. Això d'alguna manera creiem que, econòmicament, repercutirà molt positivament en el municipi.

El centre d'interpretació del paisatge és un element clau futur per aquest poble.

Tot això de què parlàvem abans, amb el centre d'interpretació del paisatge, farà que puguem trobar algú que obri botigues al municipi, que s'implanti alguna casa de turisme rural i una sèrie de coses que, econòmicament, el poble pugui tenir una tirada que fins ara no tenia. Penso que podrem millorar la vida dels vilatans. El Far és un nucli bonic que, amb la perspectiva que ens dóna el turonet, el fa molt agradable i especial.

Un mirador privilegiat de la plana.

Gairebé totes les cases del municipi disposen d'un paisatge esplèndid. Teníem un poble bastant degradat, i per això ens van donar el viure al poble. Convenia arreglar-ho. Som en la xarxa de miradors que hi ha a l'Empordà, que n'hi ha cap a deu, i això ens fa un poble a tenir en compte. La idea era que el Far fos el punt on es fessin xerrades en el que serà el centre d'interpretació del paisatge.

Què és el més prioritari del projecte.

Els carrers seran el que es farà primer. Preveiem que el centre d'interpretació del paisatge es posarà a licitació al llarg d'aquest 2012 i que es farà a l'any vinent.

No li fa por que aquest projecte condicioni massa el pressupost del 2012?

Els fons europeus no se certifiquen fins que no has fet l'obra, i triguen un parell d'anys. Ens haurem d'endeutar, però l'economia de l'Ajuntament ho permet. Tenim la caixa neta però no devem res a ningú. En els pobles petits has de donar la cara, si no, et pots trobar els proveïdors que no pagues pel carrer.

S'hauran d'endeutar per pagar el que els toca del projecte i allò que no li paguen els altres.

Ara per ara això no és cap problema per nosaltres. És una sort, a hores d'ara, que ens puguem endeutar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.