Política

Més municipis es declaren “territori lliure”

La iniciativa ja té l'adhesió d'una cinquantena d'ajuntaments

Una desena de municipis s'han afegit des de dimarts a la llista dels que s'han declarat “territori català lliure”, que ja suma unes cinquanta adhesions des que el consistori de Sant Pere de Torelló aprovés la iniciativa a principis d'aquest mes. Entre dimecres i dijous, els plens municipals de Montblanc (Conca de Barberà), la Garriga (Vallès Oriental), Alcarràs (Segrià), Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), Navàs (Bages), el Perelló i Deltebre (Baix Ebre), Ripoll (Ripollès), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Manlleu (Osona), Arenys de Mar i Llavaneres (Maresme) han aprovat la declaració, i Linyola (Pla d'Urgell) també ho va fer en una sessió ahir al vespre. En alguns plens municipals, com per exemple els de la Garriga o Arenys de Mar, la sessió va tenir molt més públic del que és habitual, i l'aprovació de la mesura va ser celebrada pels assistents amb entusiasme i crits de “independència”.

Contra el rei, a Navàs

D'altra banda, dos veïns de Navàs han presentat una instància a l'Ajuntament perquè declari el rei persona non grata, com ja han fet altres consistoris com ara els de Berga o Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.