Política

Catalunya interroga tots els territoris de parla catalana

La revista Presència reuneix en un debat periodistes i intel·lectuals de diferents territoris de parla catalana perquè analitzin el procés independentista de Catalunya

Cada territori dels Països Catalans té especificitats pròpies que condicionen la mirada cap a l'onada independentista engegada a Catalunya

  • Els participants del primer debat ANDREU PUIG.
  • Video: I els Països Catalans?

Què passarà amb la resta de territoris dels Països Catalans si Catalunya enceta un procés cap a la independència? Darrere seu vindrien el País Valencià, les Illes, la Franja de Ponent o la Catalunya del Nord? Preguntes, totes elles, plantejades en el primer dels set debats que Presència publica, a partir d'aquest cap de setmana, amb la voluntat de portar a discussió el futur d'una Catalunya independent. Un fòrum batejat amb el nom de Diàlegs a l'España, i que vol ser una porta oberta al coneixement, la reflexió i les propostes de futur en un moment difícil i alhora esperançador per al país.

En aquest primer debat hi van participar els periodistes valencians Vicent Partal i Vicent Sanchis, els escriptors mallorquins Pere Antoni Pons i Melcior Comes, l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís i el periodista nord-català Esteve Valls, i també el sociolingüista de la Franja de Ponent Natxo Sorolla. Les pròximes setmanes aniran debatent representants del món econòmic i empresarial, de l'àmbit social, el jurídic i el cultural.

Totes les trobades es faran en l'excepcional marc de l'hotel España de Barcelona, fundat el 1859 i que a principi del segle XX reformaria el cèlebre arquitecte modernista Lluís Domènech. La tria d'aquest emplaçament no és casual, ja que el modernisme català va ser un corrent que va anar més enllà de les propostes artístiques, amb una voluntat de modernitzar el país i recuperar la cultura catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona