Política

Sobre la lleialtat i la generositat

Tindrem molt temps per valorar els resultats i el paper que ha de fer cada partit en els propers mesos. Però mirant enrere no puc estar-me de subratllar l'actitud d'ERC i especialment la d'Oriol Junqueras vers CiU i el seu candidat, Artur Mas. Anys enrere, quan ERC governava amb les altres forces d'esquerres, l'entorn mediàtic del partit de Mas i Duran insistia en la pèrdua de prestigi de la imatge de Catalunya fent el joc a la caverna madrilenya. Ens han perdut el respecte, deien.

Eren temps de reformes estatutàries i de recollida de signatures del PP contra la decisió del Parlament de Catalunya. També hi havia terribles linxaments en forma de portades d'El Mundo, l'ABC i la resta de mitjans espanyols contra els dirigents de l'esquerra catalana. L'actitud d'aquest entorn comunicatiu que ara brama contra el joc brut de Madrid va fer la pinça ridiculitzant la víctima i justificant el botxí contra els que defensàvem Catalunya des del govern. Ara que l'Espanya eterna ronca des de la caverna i Mas i els seus han sentit el seu alè al clatell, ERC és l'únic partit que no els ha fet el joc. Així ho va fer ERC abans amb Pujol, Maragall i Montilla, i ara amb Mas. Aquesta lleialtat i generositat amb el país, malgrat la discrepància política, és l'assignatura pendent de CiU i dels seus en aquesta nova etapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.