Política

JOAN CARRETERO

PRESIDENT DE REAGRUPAMENT

“Sense un govern fort aquí no hi ha res a fer”

Consulta · “Si no tens majoria en el dia a dia és difícil que el procés de referèndum tiri endavant”

“Un govern minoritari amb 50 diputats no pot aguantar gaire temps”

El president de Reagrupament, Joan Carretero, que en campanya electoral va donar suport a CiU, advoca per un govern de coalició independentista.

Com veu la configuració de forces després de les eleccions?
Pel bé del procés d'assolir un estat propi hauria estat bo que el president Mas tingués una força que ara no té. A mi m'hauria agradat que hagués passat, però hem de respectar el que ha decidit la gent.
Es decanta més per la lectura feta des de Madrid que no pas per la internacional?
Suposo que convindrem tots que són més experts sobre el que passa aquí els espanyols que no pas els britànics, que s'hi han fixat fa poc. Els experts espanyols tenien l'objectiu fonamental d'afeblir el president Mas i ara estan encantats que hagi passat així. Saben que, sense un president fort, és difícil que el procés tiri endavant. El govern ha de continuar governant. Si no tens majoria per als pressupostos, per prendre les decisions del dia a dia, és difícil que puguis emprendre un procés d'aquesta envergadura, com és tirar endavant un referèndum.
El procés sobiranista està
en perill?
No ho sé. Però el que sí que penso honradament és que hi estem més lluny des del dia 25 al vespre que no pas el dia 25 al matí. No és que la situació del sobiranisme estigui malament, però em pensava que estaria millor.
Quins pactes vol?
S'ha de fer un govern fort, si no, aquí no hi ha res a fer. Sembla que és difícil que ningú pugui entrar al govern. És obvi que el govern haurà de continuar fent retallades i haurà de prendre mesures impopulars. Això poca gent ho vol assumir. En tot cas, si no hi ha un govern fort, que hauria de ser de CiU amb ERC, agradi o no agradi, en un temps breu hi tornarà a haver eleccions.
Un acord de legislatura sense entrar al govern no serviria?
Per afrontar els atacs de l'Estat espanyol i la manca de recursos hi ha d'haver un govern i un president forts. No pot ser que el president hagi de demanar auxili cada cop que hagi d'aprovar una cosa al Parlament i que se li regategi i només se li doni suport amb el tema del referèndum. És una situació impossible. Un govern minoritari amb 50 diputats no pot aguantar gaire temps. Hem de fer un referèndum en contra de la voluntat del govern espanyol, del Tribunal Constitucional, de l'exèrcit, dels bisbes espanyols... això com es fa amb un govern que necessita cada matí una mica d'oxigen? Qui no vulgui veure això, que es compri ulleres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona