Política

DAVID GARROFÉ

SECRETARI GENERAL DE LA PATRONAL CECOT

“No ens maregeu, tanqueu acords”

Deures ·

“Amb govern de concentració o no, cal un gran pacte nacional per impulsar les reformes pendents”

“La consulta no ha de condicionar la resta de prioritats”

Segons una enquesta que la Cecot va fer als seus associats a l'octubre, més de la meitat d'empreses (el 53%) desitja que Catalunya sigui un nou estat d'Europa. Per la patronal, el nou govern ha de permetre exercir el dret a decidir, però sense aparcar les reformes necessàries per tornar a crear llocs de treball. Per fer una cosa i l'altra, segons defensa, la composició del govern podria ser molt diversa. El que importa és la voluntat d'arribar a pactes.

Com valora els resultats de
les eleccions?
Demostren que hi ha un mapa polític més plural del que la majoria de la gent s'imaginava. La complexitat està en formar govern i, sobretot, un govern fort. És el moment de fer política.
Vol dir de fer política de debò, deixant de banda els interessos partidistes?
Exacte. Cal un govern fort que impulsi un marc econòmic que ajudi a crear empreses i recuperar l'ocupació. També ha d'impulsar altres reformes pendents importants, com ara una llei electoral nova, una simplificació administrativa i canvis en el mapa territorial. Sobren municipis, no n'hi pot haver de cinc habitants, representen costos i ineficiència.
La consulta també ha de ser una prioritat?
El dret a decidir és un element important que està al si de la societat. Segons una enquesta, la majoria dels nostres socis hi estan d'acord i és el compromís de les forces que actualment són majoritàries al Parlament. En el que nosaltres no entrarem és en el timing. No volem precipitacions, s'han de marcar els tempos que facin falta.
Veurien precipitat convocar-la al setembre, tal com diu ERC?
Determinar el quan és feina dels polítics. El que exigim nosaltres és que el dret a decidit no condicioni la resta de prioritats.
A la Cecot han demanat al nou govern un gran pacte nacional per emprendre les reformes pendents. Pot ser entre CiU i un o diversos partits de l'oposició, que és el que sembla que acabarà passant?
“No ens maregeu, arribeu a acords”, els diria. Això vol dir que a la Cecot no ens plantegem si ha d'haver un govern de concentració o no. Evidentment, una Convergència i Unió en minoria que hagi de pactar amb partits de fora del govern no serà fàcil però no passa res si ha de ser així. El que importa és que en els temes vitals es vagi a l'una. Tothom ha d'assumir responsabilitats perquè l'any que ve serà molt difícil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.