Política

Els municipis governats pel PP no cediran el cens per a la consulta

Els ajuntaments on mana el PP no cediran dades del padró a l'Idescat per poder conformar un cens alternatiu si la consulta del 9-N es convoca seguint la llei de consultes no referendàries, encara en fase d'aprovació al Parlament. Així ho va anunciar ahir a l'ACN la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que va recordar que “l'únic cens per votar és el que està autoritzat en la llei orgànica de règim electoral general”; és a dir, el que controla l'Estat. Tot i que gairebé enlloc té majoria, avui hi ha nou municipis catalans amb alcalde del PP, els més grans, Badalona i Castelldefels, i dos més, Salou i Gandesa, on n'han de tenir en virtut de pactes.

Camacho va reiterar que, quan s'aprovi la llei catalana, el PP la impugnarà al Consell de Garanties Estatutàries si es vol fer servir per convocar la consulta, el mateix que farà segurament el govern espanyol davant el TC. La popular, a més, va demanar als alcaldes del PSC que facin el mateix i no facilitin dades del padró a la Generalitat, apel·lació a la qual ja va contestar ahir el portaveu socialista, Maurici Lucena, que diu que no ho decidiran fins que no els facin la petició. “Ho hem de veure, perquè no sabem en quins termes es plantejarà ni quin serà el precepte legal a través del qual la Generalitat pretén emparar la petició”, indicava, ja que té “dubtes” sobre l'epígraf legal en què la fonamentarà.

Des de CDC, Lluís Corominas assegurava que “tot allò que es demani als 947 ajuntaments estarà dins del marc de la legalitat”, per la qual cosa “no hi ha la possibilitat de fer uns ajuntaments sí o uns no”. “Si el que planteja és desobeir normes del Parlament o del Congrés, que ho digui clarament”, va etzibar a Camacho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia