Política

El govern elaborarà un pla per abaixar el preu del lloguer dels pisos buits del parc d'habitatges públics

Vila assenyala que el govern ha evitat durant el 2013 un total de 2.865 desnonaments i ha ajudat a 19.000 famílies a pagar subministraments

El departament de Territori i Sostenibilitat ha avançat que s'està elaborant un pla per abaixar el preu del lloguer dels pisos buits del parc d'habitatges públics que actualment se situa en 1.200 amb l'objectiu de reduir aquest número. La rebaixa, en canvi, no afectarà el preu dels habitatges socials que actualment estan llogats. El pla fixarà que la reducció del lloguer no serà igual per a tots els habitatges buits i es tindran en compte, entre d'altres factors, les característiques de la zona on estiguin situats. El departament de Santi Vila espera donar els detalls del nou pla en les pròximes setmanes, segons ha informat durant el ple monogràfic sobre la pobresa al Parlament aquest dimecres.

El titular del Departament de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat aquest dimecres durant la seva compareixença al Parlament que el Govern ha evitat al llarg del 2013 un total de 2.865 desnonaments.

Vila ha criticat la gestió del tripartit pel que fa als àmbits del seu departament, així, ha defensat que el govern ha aconseguit “engolir parcialment” el deute que hi havia en polítiques d'habitatge i que dels 3.264 pisos buits que hi havia fa més de tres anys en el par públic d'habitatge, actualment en queden 1.230. “No entenc com durant l'època de bonança econòmica no es va ser capaç de resoldre les patologies i dèficits més greus del barris més desfavorits”, ha criticat el conseller que ha afegit que el govern d'Artur Mas va seguir algunes de les remodelacions principals de la ciutat que havien quedat aturades. “Costa comprendre com en altres anys no van prioritzar el que tocava i mentrestant ens vam gastar 65 milions d'euros en millorar eixamples burgesos”, ha sentenciat.

Vila ha dit que les polítiques socials d'habitatge són una de les prioritats del deu departament, així com també garantir el dret a la ciutat i el dret a la mobilitat. Aquest any s'han destinat 58 milions d'euros a aquestes mesures, un 13% més que l'any passat segons el conseller.

Finalment, el titular de Territori i Sostenibilitat ha dit que amb les iniciatives impulsades des del seu departament, el govern ha ajudat a 19.000 famílies a pagar els subministraments bàsics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona