Política

Puig no espera propostes constructives de l'Estat dimarts vinent però ho considera un pas necessari per al procés

El conseller d'Empresa assegura que d'una manera o altra Catalunya trobarà una solució definitiva

Puig creu que el procés és irreversible mentre hi hagi una majoria a Catalunya que hi doni suport

La Generalitat té clar el ‘no rotund' del govern espanyol a la petició de la transferència de competències per celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya, que es debatrà dimarts al Congrés dels Diputats. Ho considera però un pas més del procés necessari per “guanyar raó i carregar-se d'autoritat moral”.

Si més no, així ho ha explicat aquest dissabte a Almacelles el conseller d'Empresa, Felip Puig, que assegura que d'una manera o altra Catalunya trobarà una solució definitiva. Així, Puig creu que el procés és irreversible mentre hi hagi una majoria a Catalunya que hi doni suport. Segons ell, és una proposta legal: “sinó no es debatria al Congrés”, ha dit. 

Felip Puig està convençut que tot i el que passi dimarts “mentre hi hagi una majoria al país que estigui decidida a no arronsar-se, el procés tirarà endavant”. Segons el titular d'Empresa i Ocupació “Espanya no accepta la democràcia, però ningú para la democràcia” perquè fins i tot “la llei, la Constitució i l'Estat de dret es poden adaptar a la voluntat majoritària d'un poble”.

Puig considera el debat de dimarts com “una etapa més” que seguirà amb la llei de Consultes i que acabarà, si no es pot fer el referèndum, amb eleccions, perquè “en qualsevol dels casos el poble parlarà”. El conseller ha deixat clar que “Catalunya anirà plantejant una solució i finalment hi haurà una solució definitiva”.

Recuperació amb prudència

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest dissabte la Mostra de Comerç d'Almacelles (Segrià) i ha conversat amb els empresaris locals. També ha visitat les obres de construcció d'un nou hotel a la població, impulsat per l'Ajuntament. Puig ha constat que “hi ha més confiança” amb l'evolució econòmica, ara que “es comença a canviar de cicle”.

Això però, segons Puig “genera més inquietud, perquè hi segueix havent milers de persones sense feina” i per això “cal ser molt prudents amb aquesta incipient recuperació econòmica que està arribant, per la gent que no ho nota encara i necessiten acompanyament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia