Política

Seguretat

Imposar la Guàrdia Civil amb calçador

La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida comunica a diversos ajuntaments la incorporació d'aquest cos a les juntes locals de seguretat

Alcaldes i Generalitat, que desconeixien la mesura, en censuren les maneres

La Subdelegació del Govern de l'Estat a Lleida ha comunicat per carta a diversos alcaldes, i sense previ avís, que la Guàrdia Civil s'incorporarà a les seves juntes locals de seguretat. El cos militar no formava part d'aquests organismes municipals, sobretot perquè no tenen presència ni caserna a la major part dels municipis i les seves actuacions policials en aquests pobles són puntuals i molt esporàdiques. Per tant, la seva participació, imposada, ha sorprès els alcaldes que, alhora, són els presidents d'aquestes juntes.

Els batlles han criticat la missiva de la subdelegada Inma Manso per la imposició i per les maneres, ja que no hi ha hagut ni una trucada prèvia ni la petició que el cos militar hi fos convidat. Així, més d'un dels alcaldes afectats veu aquesta mesura com un control més de les institucions estatals a les catalanes. Fins i tot hi veuen una continuïtat amb les accions que ha emprès la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya i que han estat polèmiques, com ara la persecució dels ajuntaments i consells comarcals que havien retirat la bandera espanyola de les seves seus o contra els que hi havien penjat una estelada.

L'alcalde d'Almacelles (Segrià), Josep Ibarz, denuncia que s'hagi adoptat aquest acord “de manera unilateral” i considera que és “una falta de respecte i de confiança cap a la policia local i els Mossos”, amb els quals mantenen una bona col·laboració.

La Guàrdia Civil ja forma part de les juntes de seguretat de Lleida capital i d'altres municipis on té caserna i efectius, però en la majoria no hi és ni tampoc hi ha participat mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona