Política

Els alcaldes de CiU es retiren de la FMC fins que es depurin responsabilitat sobre el cas del presumptes sobresous

Els batlles de Mataró, Reus, Matadepera i Sant Quirze qüestionen la continuïtat del secretari general de la Federació de Municipis

El comitè executiu de l'entitat es reuneix aquesta per abordar la crisi sobre els suposats cobraments il·legals

Els alcaldes que CiU té el comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) -Mataró, Reus, Matadepera i Sant Quirze del Vallès- es retiraran de la FMC “fins que es depurin responsabilitats, es donin explicacions i garanties sobre com està la situació” del pagament de presumptes sobresous, segons ha explicat l'alcalde de Mataró, Joan Mora. Mora diu que el cas posa en dubte “la gran missió” de la Federació i assegura sentir-se enganyat per l'entitat. En aquest sentit, els alcaldes de CiU es qüestionen la continuïtat del secretari general de la FMC, Adolfo Moreno. “Hem de separar les pomes podrides que hi pugui haver, però no podem posar a tothom en el mateix sac”, ha etzibat Mora.

El comitè executiu de la Federació Catalana de Municipis (FMC) es reuneix aquesta tarda a les 15h per abordar la situació després que s'hagi fet públic que 44 càrrecs de la federació haurien rebut sobresous, segons indica un informe dels Mossos d'Esquadra. Diversos alcaldes afectats de diferents partits han manifestat la seva indignació per la situació i demanaran explicacions aquesta tarda a la direcció de la FMC, concretament al seu president Manel Bustos i al secretari general, Adolfo Moreno. De moment, els 5 alcaldes i exalcaldes de CDC que havien cobrat els imports sospitosos han anunciat que tornen de forma cautelar els diners a través d'un taló nominatiu adjunt.

Ballesteros

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat als mitjans de comunicació un document de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en què el secretari general de l'associació certifica que “no s'ha abonat cap remuneració a Ballesteros durant els anys 2011 i 2012”. D'aquesta manera, ha negat rotundament, com ja va fer ahir amb un foli de l'informe policial -on diu que en la documentació i comptabilitat comissada el 27 de novembre del 2012 no s'han localitzat les transferències cap a l'alcalde-, haver rebut sobresous de la FMC. Així mateix, ha volgut advertir que “si algú, en aquesta cerimònia de la confusió, vol posar-me pel mig, anuncio que emprendré accions legals per defensar-me”.

Castelldefels

L'alcalde de Castelldefels del PPC, Manuel Reyes, ha avançat que tornarà els 5.000 euros que ha percebut de la FMC “si es demostren irregularitats” i ha volgut deixa clar que al llarg de la seva trajectòria política sempre ha treballat de manera “legal i clara”.

L'alcaldessa de Tiana

Per la seva banda l'alcaldessa del PSC de Tiana, Esther Pujol, ha defensat la seva innocència i ha anunciat a través d'un comunicat que la jutgessa que investiga el cas té els “3.333 euros cobrats durant un any formalitzats i dipositats a la seva disposició” per si considera que la federació no hauria d'haver pagat als alcaldes aquestes remuneracions. “Tots vàrem entendre que eren lícites”, ha explicat.

Els alcaldes d'ERC afectats

Els alcaldes d'ERC afectats pels presumptes sobresous irregulars retornen els diners a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Consideren que tenen una obligació “legal i moral” de tornar els imports percebuts, que es faran efectius a través de xecs a la federació. Així mateix, els alçades exigeixen transparència i demanaran explicacions sobre el model de gestió d'aquests recursos. En aquest sentit, els alcaldes volen estudiar “la necessitat de replantejar les estructures de suport al món municipal” i, en conseqüència, asseguren que valoren la seva continuïtat al si de la federació, així com la raó de l'existència de dues organitzacions municipalistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona