Política

Autocars i cotxes particulars surten des del País Valencià per participar en la ‘V' i els actes de la Diada

Els valencians estaran ubicats al tram 27 a l'alçada de la Sagrada Família, entre els carrers Roger de Flor i Nàpols

ACPV remarca l'increment de participants valencians en aquesta Diada en relació amb altres que s'han celebrat

Tres autocars i desenes de cotxes particulars han sortit aquest dijous des del País Valencià cap a Barcelona per participar en la ‘V' i en la resta d'actes reivindicatius i festius que s'organitzen per la Diada. Coordinats per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a les 08.00 d'aquest dijous dos autobusos han sortit des de València i un altre des de Castelló de la Plana. Alguns d'aquests autocars faran parades a municipis com Almenara, Nules, Vila-real, Benicàssim, Benicarló i Vinaròs per recollir més gent. ACPV ha remarcat l'increment de participants valencians en aquesta Diada en relació amb altres que s'han celebrat, malgrat tractar-se d'un dia laborable al País Valencià.

El País Valencià estarà representat a la Via Catalana 2014 al tram 27 de la ‘V', situat entre els carrers Roger de Flor i Nàpols.

Moments abans de sortir els autobusos des de València, una de les organitzadores, Pepa Alòs, ha remarcat que la centraleta d'Acció Cultural s'ha col·lapsat per moments durant aquesta setmana per l'allau de socis interessats en conèixer com anar a la Diada. Alós ha considerat que es tracta d'un dia històric i decisiu en el futur de Catalunya i que per aquest motiu molts valencians han volgut assistir.

Entre els que han pujat en aquest autobús es trobaven els pares de Guillem Agulló, jove independentista i antifeixista valencià assassinat per l'ultradreta. La mare de Guillem Agulló, Carme Salvador, ha assenyalat la il·lusió de veure un moment històric i ha dit que “no sé si ho veurem mai al País Valencià”. Salvador ha afegit que la família no es volia perdre “la il·lusió i les ganes de la gent, perquè la independència significa canviar-ho tot, començar des de zero a fer-ho bé”.

La cadena humana de l'any 2013 també va comptar amb gran participació valenciana, recorrent un tram de 400 metres al sud de la frontera administrativa entre Catalunya i el País Valencià que marca el riu Sènia, ja al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat).

De manera simbòlica van ser el cantautor Lluís Llach (darrer del tram de les Terres de l'Ebre) qui va enllaçar amb el compositor vinarossenc Carles Santos, primera mà del tram valencià, i els pares de Guillem Agulló.

Milers persones van participar en un acte que va estar estrictament vigilat per la subdelegació del govern espanyol a Castelló de la Plana perquè no traspassés el límit autoritzat de 400 metres.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) participarà enguany en els actes institucionals de la Diada en resposta la invitació d'Òmnium Cultural. Membres de l'entitat assistiran en l'ofrena floral al monument a Rafael de Casanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona